Direct la conținutul principal
EURES
Știre15 iulie 2022Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Cum puteți îmbunătăți productivitatea la locul de muncă

Viața profesională modernă presupune să faceți față la numeroase potențiale distrageri. Uneori, poate părea imposibil să reușiți să terminați ceva. În acest articol vă vom prezenta câteva dintre recomandările noastre pentru a vă ajuta să rămâneți concentrat și să fiți mai productiv la locul de muncă.

How to boost your productivity at work

Organizați și faceți ordine în spațiul de lucru

Rezervați-vă câteva minute în fiecare zi pentru a organiza și a face ordine în spațiul de lucru. Când lucrați într-un loc curat, ordonat, în care aveți acces cu ușurință la tot ce aveți nevoie, nivelul de stres scade, ceea ce vă va ajuta să aveți rezultate mai bune.

Planificați din timp

Folosiți un planificator (pe hârtie sau digital) pentru a vă trasa sarcinile din timp. În acest fel vă asigurați că nu vă angajați într-o activitate pe care nu aveți timp să o terminați și, de asemenea, veți avea la dispoziție o referință ușoară pentru a vă reaminti ce trebuie să faceți în fiecare zi. Unele persoane preferă să scrie de mână această planificare, însă, folosind un instrument de planificare digital, precum ResourceGuru sau Float, puteți accesa oricând cu ușurință calendarul (și nu vă ia prin surprindere că ați uitat unde ați pus agenda!).

Stabiliți sarcini mici și concrete

Împărțirea obiectivelor generale pe termen lung în sarcini mici, concrete vă poate ajuta să simțiți că volumul de muncă este mai ușor de abordat și de realizat. De asemenea, aceasta reduce probabilitatea de a amâna sarcinile pentru că nu știți de unde să începeți.

Faceți pauze regulate

Chiar dacă, lucrând mai multe ore, aveți impresia că faceți mai mult, calitatea muncii dumneavoastră va scădea dacă nu faceți pauze regulate. Studiile arată că pauzele regulate stimulează concentrarea și starea de spirit. Așadar, faceți o plimbare rapidă în jurul biroului pentru a vă întinde picioarele între sarcini sau petreceți 15 minute pentru a vă lua o ceașcă de ceai sau de cafea – veți lucra mai bine după aceea!

Identificați perioadele dumneavoastră cele mai productive

Productivitatea maximă apare în momente diferite ale zilei, în funcție de fiecare persoană în parte. Unii se pot simți foarte motivați dimineața, de exemplu, în timp ce pentru alții motivația crește după-amiaza sau seara. Identificați care sunt orele din zi în care vă simțiți foarte activ și atent și dedicați-le celor mai importante și/sau complexe sarcini.

Dezactivați notificările inutile

În loc să citiți fiecare mesaj și e-mail pe care îl primiți, dezactivați notificările atunci când vă concentrați asupra unei sarcini. Alertele constante care apar pe telefon sau pe desktop vă pot întrerupe concentrarea, chiar dacă nu sunt urgente. Dacă vă faceți griji că puteți pierde un mesaj sau un apel important, multe platforme (cum sunt Teams și Slack) vă permit să activați și să dezactivați sunetul notificărilor în funcție de canalul, echipa sau persoana implicată.

Pentru mai multe sfaturi despre cum să aveți succes în lumea modernă a muncii, citiți articolul nostru accesând Șase competențe non-tehnice de care aveți nevoie la locul de muncă după pandemie.

 

Linkuri conexe:

Șase competențe non-tehnice de care aveți nevoie la locul de muncă după pandemie

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatSugestii și sfaturi
Secțiuni aferente
Sugestii și sfaturi
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.