Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel15. juli 2022Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Sådan øger du produktiviteten på arbejdet

Det moderne arbejdsliv indebærer tackling af mange potentielle forstyrrelser. Det kan til tider synes umuligt at få tingene gjort. I denne artikel giver vi dig nogle tips, som kan hjælpe dig med at holde fokus og være mere produktiv på arbejdet.

How to boost your productivity at work

Organiser og ryd op på dit arbejdsområde

Brug et par minutter hver dag på at organisere og rydde op på dit arbejdsområde. Et rent og ryddeligt område, hvor du har nem adgang til alt det, du har brug for, reducerer dit stressniveau og hjælper dig til at præstere bedre.

Planlæg

Brug en kalender (i papirform eller digitalt) til at skrive kommende opgaver ind. Det vil hjælpe med at sikre, at du ikke forpligter dig til arbejde, som du ikke har tid til, og det vil også være en nem måde at opfriske din hukommelse på i forhold til de ting, du skal gøre hver dag. Selv om nogle foretrækker at skrive det i hånden, vil et digitalt planlægningsværktøj, f.eks. ResourceGuru eller Float, give dig nem adgang til din kalender, når du er på farten (og forhindrer dig at blive fanget af en glemt notesbog!).

Sørg for små, konkrete opgaver

Hvis du deler langsigtede, overordnede mål op i små, konkrete opgaver, kan det være med til at gøre arbejdsbyrden mere overkommelig og gennemførlig. Det mindsker også sandsynligheden for, at du udsætter opgaver, fordi du ikke er sikker på, hvor du skal starte.

Hold regelmæssige pauser

Selv om det at arbejde i længere tid får det til at føles, som om du får mere fra hånden, daler kvaliteten af dit arbejde, hvis du ikke holder regelmæssige pauser. Studier viser, at regelmæssige pauser højner koncentrationen og humøret. Gå derfor en hurtig runde på kontoret for at strække benene mellem de forskellige opgaver, eller brug 15 minutter på at hente en kop te eller kaffe - du vil få mere fra hånden af højere kvalitet!

Find ud af, hvornår du er mest produktiv

Forskellige mennesker arbejder bedst på forskellige tidspunkter i løbet af dagen. Nogle er f.eks. mest motiverede om morgenen, mens andre er det om eftermiddagen eller aftenen. Find ud af, hvornår på dagen du er mest oppe på dupperne og opmærksom, og brug disse timer på dine vigtigste og/eller mest komplekse opgaver.

Slå unødvendige notifikationer fra

Slå notifikationer fra, når dit fokus er på en opgave i stedet for at læse hver besked og e-mail, som du modtager, så snart du modtager dem. Hyppige advarsler på telefonen eller din desktop kan flytte fokus, også selv om de ikke er presserende. Hvis du er bange for at gå glip af en vigtig besked eller opringning, giver mange platforme (f.eks. Teams og Slack) dig mulighed for at slå notifikationer til og fra alt efter kanal, team eller person.

Læs mere om, hvordan du får succes på det moderne arbejdsmarked i vores artikel Seks bløde færdigheder, du har brug for på arbejdspladsen efter pandemien.

 

Relevante links:

Seks bløde færdigheder, du har brug for på arbejdspladsen efter pandemien

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over arrangementer

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriRåd og tips
Relaterede sektion(er)
Råd og tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.