Direct la conținutul principal
EURES
Știre27 martie 2020Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Cum să fiți productivi când lucrați de acasă

Nu e ușor să fiți productivi atunci când lucrați dintr-un alt loc, dar avem patru sfaturi esențiale care să vă ajute să vă concentrați!

How to be productive when you’re working from home
Shutterstock

Respectați o rutină

Este important să vă puneți ceasul să sune, să vă îmbrăcați și să urmați rutina obișnuită atunci când lucrați în alt loc decât la birou. Comportându-vă ca și când ați merge la birou vă poate ajuta să vă simțiți profesional și operațional. Chiar dacă nu trebuie să vă deplasați la locul de muncă, e bine să stabiliți totuși o oră la care să începeți lucrul. Stabilirea și menținerea unui program poate face diferența între o zi productivă și una neproductivă.

Creați un spațiu de lucru

Pentru a vă păstra motivația în timpul zilei de lucru, ar putea fi nevoie să faceți loc într-o parte a locuinței dumneavoastră pentru a crea un spațiu de lucru. Ați putea să transformați o cameră în birou sau să creați un spațiu de lucru inovator în sufragerie. O cameră mai liniștită sau cu vedere la grădină ar putea să vă ajute să vă concentrați mai bine decât canapeaua din fața televizorului. Cel mai important e să evitați sau să reduceți la minimum lucrurile care vă pot distrage atenția ca să vă puteți concentra mai bine asupra sarcinilor dumneavoastră.

Când sunteți în spațiul de lucru, considerați-l biroul dumneavoastră și locul unde vă desfășurați activitatea profesională, nu un loc de odihnă. Părăsiți spațiul de lucru în pauze, pentru a-l separa de spațiile de relaxare.

Faceți pauze regulat

Luați pauza de prânz ca de obicei și planificați pauze scurte regulate pe parcursul zilei de lucru (de exemplu, pauze de câte 10 minute la fiecare două ore de lucru). Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați atunci când lucrați, creând limite clare între muncă și pauze. Organizarea timpului ne ajută să știm când să ne concentrăm și când ne putem relaxa, contribuind la creșterea productivității în perioadele din zi în care trebuie să ne concentrăm.

Luați legătura cu colegii

Chiar dacă nu simțiți că sunteți la lucru fiindcă nu îi aveți pe colegii dumneavoastră alături, puteți totuși să interacționați cu ei de la distanță. Invitându-i la o ședință sau la o teleconferință pe Skype și discutând cu ei despre ce lucrați vă va motiva și vă va mări productivitatea. Faptul că îi vedeți, vă va ajută, de asemenea, să vă amintiți că sunteți la lucru, chiar dacă nu sunteți la locul de muncă.

Nu e ușor să rămâneți productivi când lucrați de acasă sau de la distanță, dar dacă urmați aceste patru sfaturi și mențineți programul zilei de lucru, cu siguranță veți reuși să vă atingeți obiectivele zilnice!

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatCele mai bune practici EURESSugestii și sfaturiTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.