Glavni sadržaj
EURES (EURopean Employment Services)
Novinski članak6. siječnja 2023.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Kako zatražiti od poslodavca povećanje plaće

Mnogi zaposlenici nevoljko traže od svojeg šefa povećanje plaće. Međutim, ako radite više od onoga što vam je u opisu posla, stalno imate dobre rezultate ili ste obavljali zadatke koji su iznad vašeg platnog razreda, pošteno je da dobijete odgovarajuću naknadu za svoj rad.

How to ask your employer for a pay rise

Provjerite kako stojite kad je riječ o plaći

Jedna od prvih stvari koje trebate učiniti prije nego što zatražite povećanje plaće jest da usporedite vašu plaću s plaćom ostalih zaposlenika na vašoj razini i u vašem sektoru. To se može učiniti na mnogo načina. Možete pitati službenika za ljudske resurse u svojem poduzeća o rasponu plaće za vašu razinu, možete razgovarati sa svojim kolegama, posjetiti nacionalno mrežno mjesto za usporedbu plaća ili pretraživati ponude za posao na internetu kako biste vidjeli koliku plaću nude drugi poslodavci za slično radno mjesto. Odlično mjesto za ovo potonje jest portalEURESna kojem trenutačno imamo gotovo 4 milijuna radnih mjesta.

Prikupite argumente

Osvrnite se na svoj rad i razmislite o poslovima koje ste obavljali od posljednjeg povećanja plaće ili od zapošljavanja. Pokušajte pribaviti konkretne statističke podatke, kao i primjere situacija kada ste dali sve od sebe kako biste uspjeli obaviti svoj posao. To uključuje prekovremeni rad, obavljene poslove koji su iznad vašeg platnog razreda, mentorstvo za nove zaposlenike itd. Što su konkretniji primjeri koje možete izložiti svojem rukovoditelju to su i snažniji argumenti za dobivanje povećanje plaće.

Odaberite pravi trenutak

Uobičajena pogreška koju zaposlenici često čine pri traženju povećanja plaće jest da povišicu traže u pogrešno vrijeme. Izbjegavajte razdoblja kada je obujam posla velik i kada je vaš šef pod stresom, kao i razdoblja u kojima poduzeće provodi rezove. Pokušajte razgovarati sa šefom nakon što je vaše poduzeće ostvarilo neko veliko postignuće.

Isto tako, razmislite o vlastitim zadatcima. Je li pred vama neko važno postignuće ili profesionalna prekretnica? Možda biste trebali pričekati da se to dogodi kako biste imali bolje razloge za povećanje plaće.

Učinite to osobno

U postpandemijskom svijetu, u kojem je rad na daljinu postao nova uobičajena praksa, mogli biste biti u iskušenju zatražiti povećanje plaće e-porukom. Međutim, rezultat bi mogao biti puno bolji ako to učinite osobno (ili putem videopoziva). Pregovori o plaći podrazumijevaju razgovor, pa stoga organizirajte sastanak sa šefom na mjestu na kojem možete razgovarati umjesto da razmjenjujete e-poruke.

Ne podcjenjujte sebe u pregovorima

Ponekad nam je toliko neugodno tražiti povećanje plaće da tražimo manje nego što mislimo da zaslužujemo. Svoj ste najveći zagovornik, pa si ne možete dopustiti da sami sebe iznevjerite. Ako smatrate da zaslužujete povećanje plaće od 10 %, tada i zatražite 10 %. Vaš vam poslodavac vjerojatno neće ponuditi više od onoga što ste zatražili, stoga ne pristajte na kompromis sami sa sobom.

Zadržite pozitivan stav i budite sigurni u sebe

Govor tijela vrlo je važan kad je riječ o pregovorima o plaći. Pokažite šefu da ste sigurni u to što vjerujete da zaslužujete, no nemojte biti arogantni. Sjedite uspravno, održavajte kontakt očima za vrijeme sastanka i trudite se zadržati pozitivan stav. Ne zaboravite naglasiti koliko ste zahvalni za posao koji imate i što ste dio poduzeća.

Budite spremni preuzeti više posla

Ponekad pregovori o plaći ne završe onako kako smo planirali. Ako vam poslodavac kaže „ne”, upitajte ga što biste mogli učiniti kako biste stekli uvjete za povećanje plaće. Možda ćete trebati preuzeti još neke poslove kako biste dokazali svoju vrijednost.

Kratki rokovi učestao su izazov u poslu. Saznajte kako možete uspješno poštovati rokove, i one kratke i duge, te raditi bez stresa.

 

Korisne poveznice:

Portal EURES

Imate li poteškoća s isporukom projekata na vrijeme?Naučite kako možete osigurati da više nikad ne propustite rok.

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događanja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
SavjetiMladost
Povezani odjeljak(i)
Savjeti
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.