Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel6. september 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Hotel i Tyskland får lynhurtigt besat ledige stillinger med hjælp fra Eures

For virksomheder inden for turist- og hotelbranchen er det vigtigere end nogensinde at kunne finde medarbejdere fra udlandet til at besætte ledige stillinger. Små og mellemstore virksomheder har imidlertid ikke altid ressourcer eller netværk til at håndtere internationale ansættelser.

Hotel in Germany fills urgent vacancies with the help of EURES
Romantik Berghotel Astenkrone

Heldigvis behøver virksomheder i Tyskland ikke stå alene, når de søger internationalt efter kvalificerede fagfolk. Den internationale afdeling af den tyske offentlige arbejdsformidling (Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV)) hjælper virksomhederne med at søge potentielle ansøgere i udlandet med kvalifikationer, der ikke findes på det tyske arbejdsmarked.

Det er her, at også Eures kommer ind. Som medlem af Eures-netværket anvender ZAV netværkets databaser til at hjælpe arbejdsgivere. Mere konkret kan ZAV udnytte den støtte, der tilbydes via programmet "Dit første Eures-job", som hjælper unge med at finde muligheder for arbejde eller uddannelse i udlandet, og som hjælper arbejdsgiverne med at finde de kvalifikationer, de har brug for i deres virksomhed.

Én virksomhed, der har haft gavn af hjælpen fra ZAV og Eures, er Romantikhotel Astenkrone i byen Winterberg i Nordrhein-Westfalen, som tidligere i år kunne byde to nye medarbejdere fra Sydeuropa velkommen til stillinger, der skulle besættes omgående i højsæsonen.

Som lederen af Romantikhotel Astenkrone, Jörg Templin, forklarer: "Da to medarbejdere pludselig forlod os kort før jul, i begyndelsen af ​​højsæsonen, måtte vi med kort varsel finde en tjener og en receptionist til vores fuldt bookede hotel. Vi henvendte os til den lokale arbejdsformidling, som satte os i kontakt med ZAV, der foreslog flere internationale kandidater."

Templin valgte at ansætte Angelo Cinieri fra Italien og Maria Consuelo Bravo fra Spanien, og de har siden årsskiftet fungeret som forstærkning i hotellets stab på 42. I begge tilfælde gik der mindre end tre uger fra, at ansøgerne havde indsendt deres ansøgning gennem ZAV, til deres første arbejdsdag på hotellet.

ZAV havde fundet Maria Consuelo Bravos CV på Eures-netværkets database i slutningen af ​​2017, og kontaktede hende. Hun er egentlig lærer i spansk som fremmedsprog, men har i over tre år arbejdet som hotelreceptionist i Barcelona og har været au pair i Wien, så hendes CV passede godt til hotellets behov.

Angelo Cinieri var derimod allerede kendt af ZAV, da afdelingen tidligere havde fundet ham et sommerjob i en iskiosk på øen Wangerooge i 2017. Derefter var han først flyttet tilbage til Italien, indtil han hørte om en af ​​ZAV’s rekrutteringsevents i samarbejde med Eures Italien i Milano, og genoptog kontakten.

Vi lagde hurtigt mærke til, at han havde forbedret sit tyske drastisk, siden vi sidst talte med ham", husker Stephanie Diegel, der er arbejdsformidlingsmedarbejder og Eures-konsulent ved ZAV i Dortmund. "Derfor var vi straks klar over, at vi kunne foreslå ham som kandidat til andre arbejdsgivere."

Integrering af udenlandske medarbejdere i en virksomhed kræver et stærkt engagement hos arbejdsgiveren, hvilket Romantikhotel Astenkrone er et godt eksempel på. Efter deres ankomst hjalp hotellet de to nye medarbejdere med at finde sig til rette, hjalp med indkvartering og formaliteter, og tilbød rådgivning døgnet rundt.

Maria Consuelo og Angelo fik også støtte til rejseudgifterne fra Dit første Eures-job.

"Ansatte skal aldrig føle sig alene", mener Jörg Templin. Han tilføjer, at virksomhederne "ikke bør se bort fra vigtigheden af ​​social integration, for ansatte bliver ikke ret længe, hvis de keder sig i deres fritid".

"For de fleste internationale ansøgere er det at rejse til Tyskland et skridt ud i det ukendte," tilføjer Thorsten Rolfsmeier, der er områdedirektør i ZAV. "De skal vide præcis, hvad de kan forvente, og hvilken hjælp de vil få."

Takket være ZAV og Eures var Romantikhotel Astenkrone i stand til at få to vigtige ledige stillinger besat i en nødsituation, og Maria Consuelo og Angelo fik lejlighed til at få nyttig international arbejdserfaring. Hotellets hjælp til integration er samtidig et godt eksempel for andre arbejdsgivere at følge, når de ansætter fra udlandet.

Jobmobilitetsordningen Dit første Eures-job hjælper unge mellem 18 og 35 år med at finde job- eller uddannelsesmuligheder i en anden EU-medlemsstat, Norge eller Island, f.eks. gennem en indledende praktik- eller læreplads eller et sprogkursus. Læs mere på: http://www.yourfirsteuresjob.eu/en/home.

 

Relevante links:

Dit første Eures-job

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop’pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures-jobsøgning

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Eksterne EURES-nyhederSucceshistorierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.