Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak20. svibnja 2022.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Zapošljavanje stažista: prednost za poduzeća

Mnogi poslodavci smatraju da je stažiranje uobičajeno samo u velikim tvrtkama. Međutim, i mala i srednja poduzeća mogu iskoristiti te uzajamno korisne mogućnosti. U nastavku pročitajte kako stažisti mogu doprinijeti vašem poslovanju.

Hiring interns: The benefits for companies

Nova perspektiva poslovanja

S vremenom neka poduzeća, posebno ona manja, mogu ući u određenu rutinu poslovanja. Ponekad su zaposlenici toliko usredotočeni na posao da smetnu s uma važnost drugačije perspektive i praćenja najnovijeg razvoja u njihovom sektoru. Svojim novim idejama i stajalištima stažisti doprinose vašem poslovanju. U pravilu posjeduju najnovija saznanja u svojoj djelatnosti i proaktivni su na radnom mjestu te time vašem poslovanju pridonose novim idejama i inovativnim rješenjima. Kad ih zaposlite, svakako ih ohrabrite da iznose svoje mišljenje. Dajte im do znanja da je njihovo stajalište poželjno.

Manje radno opterećenje zaposlenika

Zapošljavanje stažista odličan je način podrške kako vašeg poslovanja, tako i zaposlenika, pogotovo tijekom razdoblja velike količine posla. Stažistima se obično dodjeljuju lakši administrativni poslovi, čime smanjujete radno opterećenje svojih zaposlenika kako bi se mogli usredotočiti na druge radne zadatke. S druge strane, stažisti ne moraju raditi samo na lakšim administrativnim poslovima. Uz odgovarajuće mentorstvo i nadzor mogu raditi i na složenijim poslovima.

Osposobljavanje potencijalnih stalnih zaposlenika

Angažiranje stažista također vam otvara mogućnost da ih upoznate sa svojim poslovanjem i osposobite za njega, te tako provjerite njihove sposobnosti prije nego što ih zaposlite za stalno. Na zapošljavanje stažista možete gledati kao na probni rok koji i vama i stažistu daje mogućnost da ustanovite jeste li uzajamno zadovoljni s načinom rada. Još jedna prednost od zapošljavanja stažista na puno radno vrijeme jest da tada već poznaju svoje kolege kao i radno okruženje i stoga im nije potrebna dodatna prilagodba.

Promidžba vlastite tvrtke među tražiteljima posla

Ako ste se kao poslodavac dobro pripremili za stažiste te oni zadovoljno dovrše svoje stažiranje, vrlo je vjerojatno da će to zadovoljstvo prenijeti drugima. Takve preporuke iz prve ruke snažno su sredstvo prenošenja informacije da ste pouzdan i kvalitetan poslodavac. Time otvarate mogućnost da se na vaše natječaje za radna mjesta i stažiranje ubuduće javi više kandidata.

Zaposlenici s vještinama rukovođenja

Stažistima uvijek treba dodijeliti mentora ili nadređenu osobu koja prati njihovo savladavanje novih vještina i dobro izvršavanje radnih zadataka. Ujedno je i odlična prilika da vaše stalno osoblje razvija i pokaže svoje vještine rukovođenja. Također vam omogućava da utvrdite koji zaposlenici posjeduju vještine rukovođenja, što možete uzeti u obzir u postupku promaknuća.

Pronađite stažiste na EURES-u

Na portalu EURES  možete pronaći kandidate iz cijele Europe. Slobodno se obratite savjetnikuEURES-a  s bilo kakvim pitanjima.

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Pronađite savjetnike EURES-a

Radni i životni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događanja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Posao /PoduzetništvoSavjetiTrendovi zapošljavanja
Povezani odjeljak(i)
Savjeti
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.