Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli20. toukokuuta 2022Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Harjoittelijoiden palkkaamisella on yrityksille useita etuja

Monet työnantajat uskovat, että harjoittelijoiden palkkaaminen sopii vain suurille yrityksille. Kuitenkin myös pienet ja keskisuuret yritykset voivat saada etua harjoittelijoiden rekrytoimisesta, ja harjoittelut hyödyttävätkin molempia osapuolia. Lue alta lisää siitä, miten harjoittelijat voivat auttaa yritystäsi menestymään.

Hiring interns: The benefits for companies

Uusia näkökulmia

Ajan mittaan yritysten tavat ja toiminta saattavat urautua tuttuihin uomiin. Tämä on tyypillistä etenkin pienille yrityksille. Työntekijät saattavat olla niin keskittyneitä liiketoiminnan pyörittämiseen, että uusien näkökulmien hakeminen unohtuu eikä alan uusimmista suuntauksista pysytä ajan tasalla. Harjoittelijoiden palkkaaminen onkin mainio tapa tuoda yritykseen uusia ideoita ja näkökulmia. Harjoittelijoilla on usein tuoreinta tietoa alan kehityksestä ja tarmokas asenne työn oppimiseen, minkä ansiosta he saattavat keksiä luovia ja innovatiivisia ratkaisuja. Kun sopivia harjoittelijoita löytyy, kannusta heitä kertomaan mielipiteitään ja tee selväksi, että heidän ajatuksensa kiinnostavat yritystäsi.

Työntekijöiden työtaakka kevenee

Harjoittelijoiden palkkaaminen on oiva tapa tukea yritystäsi ja työntekijöitäsi erityisesti kiireisinä aikoina. Harjoittelijat huolehtivat yleensä kevyistä hallinnollisista tehtävistä, jolloin vakituinen henkilökunta voi keskittyä muihin töihin. Harjoittelijat eivät kuitenkaan ole pelkkiä avustajia: jos he saavat oikeanlaista ohjausta, heille voi antaa myös vastuullisempia tehtäviä.

Tulevaisuuden työntekijöitä

Harjoittelu voi olla erinomainen mahdollisuus kouluttaa yrityksesi tulevia työntekijöitä. Harjoittelijat saavat mahdollisuuden tutustua yrityksesi toimintaan ja sinä puolestasi saat kuvan heidän osaamisestaan ennen pysyvämmän työsopimuksen tarjoamista. Harjoittelua voi ajatella koeaikana, jonka aikana sekä sinä että harjoittelija näette, onko yrityksesi oikea paikka kyseiselle henkilölle. Toinen hyvä puoli harjoittelijoiden vakinaistamisessa on se, että he tuntevat jo tiiminsä jäsenet. Kun työyhteisö on jo tuttu, erityistä sopeutumisaikaa ei tarvita.

Yritys tutuksi mahdollisille työnhakijoille

Jos teet oman osuutesi työnantajana hyvin ja harjoittelijalle jää positiivinen kuva harjoittelusta, sana hyvistä kokemuksista todennäköisesti leviää. Tieto työnantajan vakaudesta ja luotettavuudesta leviää tehokkaasti suusta suuhun. Näin voit saada avoimiin työpaikkoihin ja harjoittelupaikkoihin entistä enemmän hakemuksia.

Varmuutta työntekijöiden johtamistaitoihin

Harjoittelijan tueksi tulisi aina nimetä mentori tai ohjaaja, joka huolehtii siitä, että uusia taitoja karttuu ja työ sujuu hyvin. Tämä on myös työntekijöille mainio tilaisuus kehittää ja esitellä johtamistaitojaan. Näin näet, kenellä on esimiespotentiaalia, josta on apua pohtiessasi ylennysten tarvetta.

Löydä harjoittelija EURESin avulla

Käytä apunasi EURES -portaalia, niin voit löytää sopivia harjoittelijaehdokkaita kaikkialta Euroopasta. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä EURES -neuvojaan.

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Hae EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
Liiketoiminta / YrittäjyysVinkkejäRekrytointitrendit
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Vinkkejä
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.