Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο20 Μαΐου 2022Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Πρόσληψη ασκούμενων: Τα οφέλη για τις εταιρείες

Πολλοί εργοδότες πιστεύουν ότι η πρακτική άσκηση προορίζεται για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ωστόσο, ακόμη και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς οι ασκούμενοι μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Hiring interns: The benefits for companies

Αποκτήστε νέες αντιλήψεις

Με την πάροδο του χρόνου, ορισμένες εταιρείες (ιδίως οι μικρότερες επιχειρήσεις) μπορεί να συνηθίσουν σε έναν δικό τους τρόπο λειτουργίας, τον οποίο δεν θέλουν να αλλάξουν. Μερικές φορές, οι υπάλληλοι επικεντρώνονται τόσο πολύ στη λειτουργία της επιχείρησής τους, που ξεχνούν πόσο σημαντικό είναι να ανανεώνουν τις αντιλήψεις τους και να ενημερώνονται για τις τελευταίες τάσεις στον κλάδο. Οι ασκούμενοι αποτελούν έναν σπουδαίο τρόπο με τον οποίο μπορείτε να εισάγετε νέες ιδέες και απόψεις στην εταιρεία σας. Συνήθως έχουν αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τη βιομηχανία πρόσφατα και, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα και τη θετική τους διάθεση, μπορούν να αποτελούν πηγή δημιουργικών ιδεών και καινοτόμων λύσεων. Επομένως, μόλις ξεκινούν την πρακτική τους άσκηση μαζί σας, μην ξεχνάτε να τους ενθαρρύνετε να μοιράζονται τις απόψεις τους. Ενημερώστε τους ότι η οπτική τους είναι κάτι που σας ενδιαφέρει.

Μειώστε τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων σας

Η πρόσληψη ασκούμενων μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό τρόπο να στηρίξετε την επιχείρησή σας και τους υπαλλήλους σας, ιδίως κατά τη διάρκεια περιόδων μεγάλου φόρτου εργασίας. Οι ασκούμενοι αναλαμβάνουν συνήθως ελαφρά διοικητικά καθήκοντα, μειώνοντας τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων σας, ώστε οι ίδιοι να μπορούν να επικεντρώνονται σε άλλες εργασίες. Ωστόσο, οι ασκούμενοι δεν είναι μόνο διοικητικοί βοηθοί − με τη σωστή καθοδήγηση και εποπτεία, μπορούν επίσης να αναλαμβάνουν και άλλα σοβαρότερα καθήκοντα.

Εκπαιδεύστε εν δυνάμει υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης

Η πρακτική άσκηση μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό τρόπο να εκπαιδεύσετε κάποιον, να τον βοηθήσετε να εξοικειωθεί με την επιχείρησή σας και να δοκιμάσετε τις ικανότητές του πριν από την πρόσληψή του με καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Δείτε την πρακτική άσκηση ως μια δοκιμαστική περίοδο, η οποία δίνει τόσο σε εσάς όσο και στους ασκούμενους τη δυνατότητα να αποφασίσετε εάν η εταιρεία σας τους ταιριάζει. Ακόμα ένα θετικό σημείο της πρόσληψης των ασκούμενων ως υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης είναι ότι γνωρίζουν ήδη τα μέλη της ομάδας τους. Είναι εξοικειωμένοι με το εργασιακό περιβάλλον και, ως εκ τούτου, δεν θα χρειαστεί περίοδος προσαρμογής.

Προωθήστε την επιχείρησή σας μεταξύ των ατόμων που πιθανώς αναζητούν εργασία

Εάν κάνετε καλά τη δουλειά σας ως εργοδότης και οι ασκούμενοί σας ολοκληρώνουν την πρακτική τους άσκηση ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι, είναι πολύ πιθανό να μιλήσουν για αυτήν και σε άλλους. Οι προσωπικές συστάσεις από στόμα σε στόμα μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό εργαλείο για τη διάδοση του μηνύματος ότι είστε αξιόπιστος και φερέγγυος εργοδότης. Το γεγονός αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την υποβολή περισσότερων αιτήσεων για θέσεις εργασίας και πρακτική άσκηση.

Ενισχύστε τις ηγετικές δεξιότητες των υπαλλήλων σας

Κάθε ασκούμενος θα πρέπει πάντα να ανατίθεται σε κάποιον εκπαιδευτή ή επιβλέποντα, ώστε να διασφαλίζεται ότι μαθαίνει νέες δεξιότητες και επιτελεί σωστά την εργασία του. Το γεγονός αυτό αποτελεί για εσάς μια εξαιρετική ευκαιρία να δώσετε σε ορισμένους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης τη δυνατότητα να προβάλλουν και να αναπτύσσουν τις ηγετικές τους δεξιότητες. Θα σας δώσει επίσης τη δυνατότητα να διαπιστώσετε ποιος διαθέτει διοικητικές δυνατότητες, σε περίπτωση που σκέφτεστε να δώσετε προαγωγή σε κάποιον.

Βρείτε ασκούμενους στο EURES

Χρησιμοποιήστε την πύλη EURES  για να βρείτε πιθανούς υποψηφίους από όλη την Ευρώπη. Εάν έχετε απορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με έναν σύμβουλο του EURES .

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Επιχειρήσεις /ΕπιχειρηματικότηταΧρήσιμες συμβουλέςΤάσεις προσλήψεων
Σχετικές ενότητες
Χρήσιμες συμβουλές
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.