Direct la conținutul principal
EURES
Știre9 mai 2018Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Expatriați fericiți își împărtășesc „My Big Danish Moment”

„My Big Danish Moment”(marea mea reușită în Danemarca) reprezintă o serie de videoclipuri scurte, care cuprind mărturiile expatriaților care au ales să trăiască și să lucreze în Danemarca.

Happy expats share their Big Danish Moment
EURES

Videoclipurile sunt publicate pe site-ul Workindenmark, care face parte din rețeaua EURES, și pe site-ul Ministerului de ocupare a forței de muncă din Danemarca.

Pe măsură ce expatriații relatează despre provocările de la locul de muncă și despre viața personală, apar câțiva factori comuni: stilul de viață, simțul comunității și lipsa ierarhiei, care înseamnă că oricine poate realiza ceea ce își dorește.

Cristina Ferreira și Pedro Santos, doi ingineri portughezi, au avut o impresie pozitivă despre această egalitate. „Organizarea este foarte orizontală. Poți discuta cu toți angajații și toți angajații pot face sugestii și se pot adresa șefului, spunându-i „trebuie să îmbunătățim asta”, spune Cristina. „Danemarca este o țară mică, la fel ca Portugalia, dar are multe companii puternice; prin urmare, cred că este locul potrivit pentru un inginer.”

Și experiența lui Hannes Koopmann, cercetător german în geoștiințe, a fost una asemănătoare: „Dacă vrei responsabilitate, o vei obține. Ceea ce mi-a făcut o impresie foarte bună de când lucrez în Danemarca este ierarhia orizontală...practic, poți să discuți cu orice șef față în față.”

Pentru medicul spaniol Maria Perez, faptul că a putut să treacă de la o navetă de trei ore la un scurt drum cu bicicleta până la locul de muncă reprezintă una din multele schimbări care i-au transformat viața de familie de când s-a mutat în Danemarca. „Am decis să plec în Danemarca, pentru că aveam nevoie de o schimbare în viața mea”, își amintește ea.

„Candidații foarte calificați sunt întotdeauna la mare căutare în Danemarca, în special, inginerii, specialiștii în IT, specialiștii în științe și medicii”, spune Shoji Igi, de la Agenția pentru piața forței de muncă și recrutare din Danemarca, Copenhaga.

Pe lângă videoclipurile în care apar mărturiile expatriaților, Workindenmark include și o serie de tutoriale video prin care sunt explicate procesele pe care persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate le consideră dificile sau neobișnuite. Acestea oferă asistență privind, de exemplu, utilizarea bazei de date cu posturi vacante și pregătirea unei scrisori de intenție.

„Procesul de depunere a candidaturilor din Danemarca poate fi diferit de cel cu care erau obișnuite acestea”, explică Shoji. „În procesul de căutare a unui loc de muncă, mulți candidați internaționali sunt surprinși că CV-ul și candidatura lor trebuie să fie adaptate în mod specific la anunțurile privind locurile de muncă la care candidează și că este normal să suni angajatorii potențiali, înainte de a depune o candidatură.” 

 

Linkuri conexe:

Seria de videoclipuri „My Big Danish Moment”

Ministerul ocupării forței de muncă din Danemarca

 

Mai multe informații:

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatPărțile interesate externeȘtiri/rapoarte/statisticiRețelele de socializareTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.