Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel9. maj 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Glade expats deler deres "Big Danish Moment"

"My Big Danish Moment" er en række korte videoer med vidnesbyrd fra expats, der har valgt at bo og arbejde i Danmark.

Happy expats share their Big Danish Moment
EURES

Videoerne er offentliggjort på webstedet for Workindenmark, der er en del af Euresnetværket og Beskæftigelsesministeriet.

Når expatsene taler om deres arbejdsmæssige udfordringer og familieliv, fremkommer der en række fælles faktorer: livsstilen, følelsen af fællesskab og det manglende hierarki, der betyder, at alle kan opnå det, de ønsker.

De portugisiske ingeniører Cristina Ferreira og Pedro Santos har fået et positivt indtryk af denne lighed. "Organisationen er meget flad. Man kan tale med alle medarbejderne, og alle medarbejdere kan komme med forslag og gå til chefen og sige, hvis der er noget, der bør forbedres", siger Cristina. "Danmark er et lille land, ligesom Portugal, men det har virkelig mange stærke virksomheder, og det er efter min opfattelse derfor det rette sted at være for en ingeniør."

Den tyske geolog Hannes Koopmann har haft lignende erfaringer: "Hvis du gerne vil have ansvar, så får du det. Et meget godt indtryk, som jeg har fået af at arbejde i Danmark, er det flade hierarki… man kan i bund og grund tale personligt med enhver chef over éns niveau.”

For spanieren Maria Perez, der er læge, er muligheden for at udskifte hendes tre timers pendling med en kort cykeltur én af de mange forandringer, der har ændret hendes familieliv efter at være flyttet til Danmark. "Jeg besluttede at rejse til Danmark, da jeg havde brug for forandringer i mit liv," siger hun.

"Der er i Danmark altid stor efterspørgsel efter højt kvalificerede ansøgere, navnlig ingeniører, it-specialister, specialister inden for biovidenskab og læger," siger Shoji Igi fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i København.

Ud over videoerne med vidnesbyrd fra expats har Workindenmark en serie med vejledningsvideoer, som forklarer de processer, som internationale jobsøgende ofte finder vanskelige eller uvante. De tilbyder støtte til, hvordan man eksempelvis anvender databasen over ledige stillinger og udarbejder en ansøgning.

Ansøgningsprocessen i Danmark kan være forskellig fra det, de er vant til, forklarer Shoji. "I deres jobsøgning er mange internationale ansøgere overrasket over, at deres ansøgning og cv bør være skræddersyet specifikt til de stillingsopslag, de reflekterer på, og at det er almindeligt at ringe til potentielle fremtidige arbejdsgivere, inden ansøgningen sendes." 

 

Relevante links:

"My Big Danish Moment" videoserie

Beskæftigelsesministeriet

 

Læs mere:

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriEksterne interessenterNyheder/rapporter/statistikSociale medierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.