Direct la conținutul principal
EURES
Știre2 mai 2019Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Un parc de safari din Germania face echipă cu EURES pentru a angaja solicitanți de locuri de muncă din Italia

În februarie, personalul EURES de la Departamentul internațional al Serviciului public de ocupare a forței de muncă din Germania (ZAV) din Saxonia Inferioară-Bremen, Germania, a făcut echipă cu unul dintre cele mai mari parcuri de safari din Europa pentru a găzdui două evenimente de recrutare în Italia.

German safari park teams up with EURES to hire Italian jobseekers
TBC

Responsabila de plasări Marianne Perrin și colega ei Stephanie Diegel au organizat evenimente în orașele italiene Ancona și Macerata în colaborare cu Serengeti Park. Au fost ajutate de colegi de la EURES Italia, care erau în contact cu solicitanți italieni de locuri de muncă și care au invitat la eveniment 27 de candidați la o procedură de preselecție.

În cadrul evenimentului, personalul EURES de la ZAV a făcut o introducere generală, urmată imediat de interviuri cu reprezentanți ai parcului. Până la încheierea evenimentelor, 14 candidați – peste jumătate din cei prezenți – erau deja angajați!

O ocazie neașteptată, dar ideală

Printre cei care au participat cu succes la evenimentul din Macerata a fost și Serena. Cu doi ani înainte absolvise facultatea în sectorul ospitalității, dar visul ei era să lucreze cu animale. Acest eveniment, despre care aflase pe Facebook, părea să fie șansa ideală de a lucra într-un parc de safari.

„Când am citit despre acest proiect, m-am gândit imediat că e locul perfect pentru mine! Puteam îmbina diploma de la școala de ospitalitate cu pasiunea mea imensă pentru animale,” spune ea. „Evenimentul a fost foarte frumos,” spune ea, adăugând că „totul era perfect ilustrat, de la discursul general despre Germania, la informațiile detaliate despre salariu și impozite”.

O limbă comună creează imediat încredere

O altă participantă, Maria, a aflat despre eveniment tot de pe Facebook. Maria spune că i-a plăcut mult evenimentul „pentru că atmosfera nu era prea formală și toți căutau să-i găsească un loc de muncă pe profilul ei.”

După cum spune Marianne, „angajatorul a putut angaja și candidați care vorbeau doar puțină germană sau deloc pentru că proprietarii parcului sunt o familie de italieni și unii șefi sunt vorbitori de italiană”.

„Una dintre șefe era cu noi și ne-a ținut o prezentare în italiană și tot ea a făcut și interviurile cu candidații care nu știau germană, ceea ce a fost desigur un mare avantaj pentru a crea o atmosferă de încredere”.

Marianne spune că mutarea în Germania este „o ocazie minunată de a acoperi o perioadă de șomaj, de a învăța germană și a dobândi o experiență internațională fără prea multe riscuri personale și cu multe oportunități”.

În parc, multe locuri de muncă sunt sezoniere, deși ar fi și oportunități de a rămâne pe o perioadă mai lungă. Pentru Serena și Maria este convenabil deoarece în acest fel pot vedea cum merg lucrurile înainte să ia decizii pe termen lung.

Sprijin de la „Primul tău loc de muncă EURES”

Atât Serena, cât și Maria urmează să se mute în Germania și să înceapă munca în aprilie. Pentru a-și pregăti mutarea, au urmat un curs intensiv de limbă germană plătit integral cu sprijinul programului „Primul tău loc de muncă EURES.

Pentru Serena, șansa de a lucra în Germania a fost o surpriză, dar și o ocazie pe care nu o putea refuza: „Să spun drept, nu m-aș fi văzut niciodată trăind și lucrând în Germania, dar nu puteam rata ocazia. Sper ca mărturia mea să-i ajute și pe alții să meargă pe această cale, care pentru mine a fost ca un cadou.”

După această inițiativă reușită, Marianne și colegii ei de la ZAV au intenția să mai organizeze evenimente de acest fel în Italia cu angajatori germani din domeniul ospitalității.

Dacă doriți să fiți la curent cu evenimentele viitoare, urmăriți ZAV pe LinkedIn, înregistrați-vă pe portalul EURES și luați legătura cu personalul EURES local.

 

Linkuri conexe:

Departamentul internațional al Serviciului public de ocupare a forței de muncă din Germania (ZAV)

EURES pe Facebook

Primul tău loc de muncă EURES

ZAV pe LinkedIn

Portalul EURES

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un membru al personalului EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Cele mai bune practici EURESȘtiri externe EURESZile ale locurilor de muncă/EvenimenteTendințe de recrutareRețelele de socializarePovesti de succesTineret
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.