Skip to main content
EURES
News article2 mai 2019European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Tysk safaripark samarbeider med Eures for å ansette italienske jobbsøkere

I februar gjennomførte Eures-medarbeidere fra Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) i Niedersachsen-Bremen, Tyskland, to rekrutteringsarrangementer i Italia i samarbeid med en av de største safariparkene i Europa.

German safari park teams up with EURES to hire Italian jobseekers
TBC

Arbeidsformidler Marianne Perrin og hennes kollega Stephanie Diegel sto for arrangementene i de italienske byene Ancona og Macerata i samarbeid med Serengeti Park. De fikk støtte fra kolleger i Eures Italia som hadde vært i kontakt med italienske jobbsøkere og invitert 27 kandidater til arrangementet som en del av en forhåndsutvelgelsesprosess.

På arrangementet holdt Eures-medarbeidere fra ZAV en generell innledning før det var intervju med representanter fra parken. Da arrangementene var over, hadde 14 kandidater – over halvparten av alle de frammøtte – blitt ansatt!

En uventet, men ideell mulighet

Serena var en av de heldige deltakerne på arrangementet i Macerata. Hun var ferdig utdannet innen reiseliv for to år siden, men drømmen hadde alltid vært å arbeide med dyr. Da hun fikk vite om arrangementet på Facebook, virket dette som en ideell anledning til å få jobb i en safaripark.

– Da jeg leste om dette prosjektet, tenkte jeg med en gang at dette var perfekt for meg! Jeg kunne kombinere reiselivsdiplomet mitt med lidenskapen min for dyr, forklarer hun. – Arrangementet var fantastisk, sier hun og legger til: – Alt var perfekt forklart, fra den generelle orienteringen om Tyskland til de detaljerte opplysningene om lønn og skatt.

Et felles språk skaper umiddelbar tillit

En annen deltaker, Maria, fikk også nyss om arrangementet gjennom Facebook. Maria forteller at hun virkelig likte arrangementet fordi atmosfæren ikke var så formell, og alle var interessert i å finne en jobb som passet den enkeltes profil.

Marianne forteller videre at arbeidsgiveren også var villig til å vurdere kandidater med små eller ingen tyskkunnskaper ettersom parkens eiere er en italiensk familie, og en del av lederne snakker italiensk.

– En av dem var med oss og holdt en presentasjon på italiensk, og det var også hun som gjennomførte intervjuene med de kandidatene som ikke kunne tysk. Dette var selvsagt en stor fordel for å kunne skape en tillitsfull atmosfære.

Marianne forteller at å flytte til Tyskland er en flott mulighet til endelig å komme i arbeid igjen og til å friske opp tyskkunnskapene og få internasjonal arbeidserfaring, samtidig som den personlige risikoen var liten og jobben åpnet for mange muligheter.

Det er mye sesongarbeid i parken, selv om det også finnes muligheter til å bli værende lenger. Dette passer Serena og Maria, som begge vil se hvordan det går før de tar noen langsiktige beslutninger.

Støtte fra ”Din første Eures-jobb”

Både Serena og Maria planlegger å flytte til Tyskland for å begynne i jobben i april. Som forberedelse til flyttingen har de deltatt på et intensivkurs i tysk med full lønn, med støtte fra ordningen Din første Eures-jobb.

For Serena kom muligheten til å jobbe i Tyskland som en overraskelse, men det var en mulighet hun ikke kunne takke nei til: – For å være ærlig har jeg aldri tenkt på Tyskland som et land jeg kunne jobbe og bo i, men jeg kunne ikke la muligheten gå fra meg. Jeg håper at min historie kan hjelpe andre med å gripe slike anledninger som byr seg – for meg har det vært en gavepakke.

Etter dette vellykkede initiativet planlegger Marianne og kollegene hennes i ZAV å holde flere lignende arrangementer i Italia, med tyske arbeidsgivere i hotell- og restaurantbransjen.

Hvis du vil holde deg orientert om kommende arrangementer, bør du følge ZAV på LinkedIn, registrere deg på Eures-portalen og kontakte dine lokale Eures-medarbeidere.

 

Relevante lenker:

Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV)

Eures på Facebook

Ordningen Din første EURES-jobb

ZAV på LinkedIn

EURES-portalen

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn EURES-medarbeidere

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures’ jobbdatabase

Eures’ tjenester for arbeidsgivere

Eures’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
EURES beste praksisEksterne EURES-nyheterJobbdager/arrangementerRekrutteringstrenderSosiale medierSuksesshistorierUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.