Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli2. toukokuuta 2019Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Saksalainen safaripuisto teki yhteistyötä EURES-verkoston kanssa italialaisten työnhakijoiden palkkaamiseksi

Saksassa Ala-Saksin osavaltiossa sijaitsevassa Bremenissä toimivan Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) ‑organisaationEURES-henkilöstö järjesti helmikuussa kaksi rekrytointitapahtumaa Italiassa yhdessä Euroopan suurimpiin kuuluvan safaripuiston kanssa.

German safari park teams up with EURES to hire Italian jobseekers
TBC

Työnvälitysvirkailija Marianne Perrin ja hänen kollegansa Stephanie Diegel järjestivät tapahtumat Italian Anconassa ja Maceratassa yhteistyössä Serengeti Park ‑puiston kanssa. Heidän tukenaan olivat EURES Italian kollegat, jotka olivat olleet yhteydessä italialaisiin työnhakijoihin ja kutsuneet tapahtumaan 27 hakijaa osana esivalintaprosessia.

ZAV-organisaation EURES-henkilöstö piti tapahtumassa yleisen esittelyn, jota seurasivat välittömästi haastattelut puiston edustajien kanssa. Tapahtumien päättyessä 14 hakijaa – eli yli puolet osallistujista – oli palkattu!

Odottamaton mutta täydellinen tilaisuus

Serena oli yksi Maceratan tapahtumaan osallistuneista ja työpaikan saaneista henkilöistä. Hän valmistui yliopistosta hotelli- ja ravintola -alalta kaksi vuotta sitten, mutta hänen unelmanaan oli työskennellä eläinten parissa. Kun Serena sai tietää tapahtumasta Facebook-palvelussa, tilaisuus työskennellä safaripuistossa vaikutti hänestä täydelliseltä.

”Kun luin tästä hankkeesta, ajattelin heti, että se sopisi minulle täydellisesti! Siinä voisin yhdistää hotelli- ja ravintola -alan tutkintoni ja suuren intohimoni eläimiin”, hän kertoo. ”Tapahtuma oli upea”, Serena toteaa ja jatkaa, että ”kaikki esiteltiin loistavasti alkaen yleisestä Saksaa käsitelleestä puheesta ja ulottuen tarkkoihin tietoihin palkasta ja veroista”.

Yhteinen kieli luo heti luottamusta

Toinen osallistuja, Maria, sai myös tietää tapahtumasta Facebook-palvelusta. Maria kertoo pitäneensä tapahtumasta todella paljon, ”koska tunnelma ei ollut liian virallinen ja koska kaikki olivat kiinnostuneet löytämään juuri itselle sopivan työpaikan”.

Marianne kertoo, että ”työnantaja pystyi palkkaamaan myös hakijoita, joiden saksan kielen taito oli vähäinen tai olematon, koska puiston omistaa italialainen perhe, ja osa johtajista puhuu italiaa”.

”Yksi heistä oli kanssamme ja piti esitelmän italiaksi. Hän myös haastatteli hakijat, jotka eivät osanneet saksaa. Tämä oli tietysti suuri etu, joka auttoi rakentamaan luottavaisen tunnelman.”

Marianne sanoo, että Saksaan muuttaminen tarjoaa ”mahtavan mahdollisuuden päästä työttömyydestä, parantaa saksan kielen taitoa ja saada kansainvälistä kokemusta ilman, että tarvitsee ottaa henkilökohtaisia riskejä, minkä lisäksi se avaa monia ovia.”

Puiston töistä monet ovat kausiluonteisia, mutta myös pidempi työsuhde voi olla mahdollinen. Tämä sopii Serenalle ja Marialle, jotka haluavat molemmat nähdä ensin, miten asiat sujuvat, ennen kuin he tekevät pidempiaikaisia päätöksiä.

”Eka EURES-työpaikka” ‑foorumin tuki.

Sekä Serenan että Marian suunnitelmissa on muuttaa Saksaan ja aloittaa työt huhtikuussa. He ovat valmistautuneet muuttoon osallistumalla Saksan kielen intensiivikurssille, joka on maksettu kokonaan Eka EURES-työpaikka ‑järjestelyn tuella.

Serenalle tilaisuus lähteä töihin Saksaan tuli yllätyksenä, mutta hän ei voinut jättää sitä käyttämättä: ”Rehellisesti sanoen en ollut ajatellut koskaan, että työskentelisin ja asuisin Saksassa, mutta en voinut olla tarttumatta tilaisuuteen. Toivottavasti tarinani voi auttaa jotakuta toista henkilöä lähtemään tälle polulle, joka oli minulle kuin lahja.”

Tämän aloitteen onnistumisen myötä Marianne ja hänen kollegansa ZAV-organisaatiossa suunnittelevat järjestävänsä lisää vastaavia tapahtumia Italiassa saksalaisten hotelli- ja ravintola -alan työnantajien kanssa.

Jos haluat pysyä ajan tasalla tulevista tapahtumista, seuraa ZAV-organisaatiota LinkedIn-palvelussa, rekisteröidy EURES-portaaliin ja ota yhteyttä paikalliseen EURES-henkilöstöön.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV)

EURES Facebookissa

Eka EURES-työpaikka ‑järjestely

ZAV LinkedInissä

EURES-portaali

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-henkilöstöä

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
EURESin paras käytäntöUlkoiset EURES-uutisetTyöpäivät/tapahtumatRekrytointitrenditSosiaalinen mediaMenestystarinatNuoriso
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.