Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel5. december 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Fransk datalog falder til i Danmark takket være støtte fra Eures

Aurelie Giraud havde altid ønsket af bo i Skandinavien, så da muligheden opstod for at flytte til Danmark, greb hun den. Vi talte med Aurelie — og med Lars Rungø fra Workindenmark — for at finde ud af, hvordan Eures støttede hende i forbindelse med flytningen.

French data scientist settles into life in Denmark thanks to EURES support
Aurelie Giraud

"I så lang tid, jeg kan huske, har jeg altid ønsket at bo i udlandet og få indsigt i en anden kultur," siger Aurelie, der er fra Frankrig. "De skandinaviske lande stod øverst på min liste. Jeg synes rigtig godt om det danske mindset; det er en kombination af at være afslappet og tænke effektivt. Så da min kæreste blev ringet op for at deltage i en jobsamtale i Aalborg, greb vi muligheden — og alt gik godt."

Overførsel af dagpenge

Aurelie befandt sig i en noget usædvanlig situation på det tidspunkt, hvor hun flyttede, da hun — selv om hun tidligere havde arbejdet i næsten 10 år — havde forladt sit job og modtog dagpenge i Frankrig. Takket være EU's politik for overførsel af dagpenge kunne Aurelie fortsætte med at få dagpenge i yderligere tre måneder til at hjælpe hende i forbindelse med jobsøgningen i Danmark. Som Aurelie udtrykker det: "Lige det rette tidspunkt at finde mit job på!"

For at kunne modtage dagpengene skulle Aurelie besøge Workindenmark for at blive registreret som jobsøgende, der er kommet fra et andet EU-/EØS-land og har ret til dagpenge. I Aalborg er Workindenmark repræsenteret hos International Citizen Service (ICS), og hun henvendte sig derfor til deres kontor for at få ordnet overførslen af dagpengene. I ICS-centret kunne hun også foretage en lang række registreringer og få vejledning fra forskellige offentlige institutioner i Danmark.

"Muligheden for at få overført dagpenge giver et yderligere incitament til at flytte til et andet land [selv som ledig], da du ved, at du får dagpenge i en vis periode og således har et sikkerhedsnet til at kunne flytte til udlandet og forsøge at finde en job," forklarer Lars Rungø fra Workindenmark. "Da Aurelie også udførte freelancearbejde, henviste vi hende til de danske skattemyndigheder, så hun kunne blive registreret korrekt," fortæller han.

Seminarer for internationale jobsøgende

Til støtte for sin jobsøgning deltog Aurelie i et jobsøgningsseminar i Aalborg, der var tilrettelagt af Workindenmark, som er en del af Euresnettet.

"Jobsøgningsseminaret er målrettet mod internationale borgere, som gerne vil have lidt inspiration til deres jobsøgning i Danmark," forklarer Lars. Seminarerne giver også rådgivning om, hvordan man udarbejder effektive CV'er og følgebreve, og efterfølgende tilbydes deltagerne gratis feedbacksessioner.

Som følge af Aurelias baggrund inden for IT, hendes internationale mindset og fransk- og engelskkundskaber vidste Lars, at hun var en stærk kandidat, navnlig da Danmark på nuværende tidspunkt oplever mangel på arbejdskraft i IT-sektoren. Aurelie fandt et job som datalog hos Trackunit, en førende leverandør af Internet of Things-løsninger, i virksomhedens hovedkontor i Aalborg. Hendes job består bl.a. i at indsamle og analysere data med henblik på at give kunderne værdifuld forretningsindsigt.

Forberedelse er nøglen til integration

"For mig er nøglen til en god integration i et andet land at være godt forberedt. Man kan så let føle sig fortabt i et andet land, da alt er nyt: administrationen, sproget, kulturen, procedurerne, arbejdsmarkedet… Eures kan hjælpe fra et professionelt perspektiv, og det er en stor del af integrationen," fortæller Aurelie.

"Euresportalen er en guldgrube," siger hun. "Jeg fandt en masse særdeles nyttige oplysninger, som er specifikke for Danmark, men også generelle tips til, hvordan man finder et job i udlandet. Det hjalp mig at være forberedt, allerede inden jeg kom til Danmark."

"Folk spørger mig, hvor længe vi planlægger at blive i Danmark," siger Aurelie. "Der er ikke noget svar," indrømmer hun. "Vi elsker vores familie og venner og savner dem, ingen tvivl om det. Men livet her smager af hygge, og vi elsker det!"

 

Relevante links:

Overførsel af dagpenge

International Citizen Service (ICS)

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresmedarbejder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
EU-værktøjskasse til mobilitetEURES bedste praksisEURES-uddannelseEksterne EURES-nyhederArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederRekrutteringstendenserSucceshistorier
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.