Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο18 Μαΐου 2020Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Δωρεάν εργαλεία εκμάθησης ξένων γλωσσών για να αναβαθμίσετε τις δεξιότητές σας από το σπίτι

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας αποτελεί πολύτιμη δεξιότητα. Αυξάνει την ανταγωνιστικότητά σας στην αγορά εργασίας και, ταυτόχρονα, αποτελεί χρήσιμο και συχνά ζωτικής σημασίας εργαλείο για όσους ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Πολλοί ερευνητές, επίσης, θεωρούν ότι η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ωφελεί τον εγκέφαλο.

Free language learning tools to help you upskill from home
Shutterstock

Εάν βρεθήκατε να περνάτε περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ό,τι συνήθως λόγω της πανδημίας COVID-19, είναι πιθανόν να αναζητάτε τρόπους δημιουργικής απασχόλησης και ευκαιρίες για να αναβαθμίσετε τις δεξιότητές σας. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας για να μάθετε μια νέα γλώσσα ή να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας.

Μπορεί να μην είναι η ιδανική στιγμή να εγγραφείτε σε κάποιο διά ζώσης πρόγραμμα μαθημάτων, υπάρχουν όμως πολλά δωρεάν εικονικά εργαλεία εκμάθησης στα οποία μπορείτε να ανατρέξετε. Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα αγαπημένα μας.

Duolingo:

Εάν δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με την εκμάθηση κάποιας ξένης γλώσσας, τότε μάλλον γνωρίζετε ήδη το Duolingo, το οποίο αριθμεί πάνω από 300 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Η πλατφόρμα προσφέρει μαθήματα σε 23 γλώσσες, τα οποία καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων, από το φαγητό έως το επιχειρηματικό πεδίο.

Το Duolingo δεν δίνει τόσο μεγάλη έμφαση στη γραμματική όσο άλλα εργαλεία, αλλά οι σύντομες ασκήσεις του, με τα χαρούμενα γραφικά και τη συγκέντρωση πόντων μέσα από το παιχνίδι, θα σας βοηθήσουν να μάθετε γρήγορα χρήσιμο λεξιλόγιο και φράσεις. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί ένα ποσοστό εκτιμώμενης γλωσσικής ευχέρειας για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και, χάρη στην τεχνολογία της, οι ασκήσεις προσαρμόζονται στις ανάγκες σας. Και το καλύτερο από όλα: είναι εντελώς δωρεάν.

Συμβουλή: Εάν σας αρέσει το Duolingo, το Mindsnacks προσφέρει ακόμη καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού. Οι εφαρμογές του παρέχουν διάφορα συναρπαστικά παιχνίδια, πολλά από τα οποία διατίθενται δωρεάν.

Memrise:

Το Memrise εστιάζει στη ρεαλιστική εκμάθηση της γλώσσας. Τα μαθήματα που προσφέρει περιλαμβάνουν χιλιάδες βίντεο φυσικών ομιλητών, που βοηθούν τους χρήστες να εξασκούνται στη γλωσσική κατανόηση μέσα από πραγματικές συνθήκες και προφορές. Στόχος του είναι να εξοικειωθείτε με την εκάστοτε τοπική κουλτούρα και να έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας. Το Memrise προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε διάφορες γλώσσες μέσω της εφαρμογής του, αλλά για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετα μαθήματα και λειτουργίες απαιτείται συνδρομή επί πληρωμή.

Busuu:

Το Busuu προσφέρει επιλεγμένες δωρεάν ασκήσεις και διασκεδαστικά κουίζ, αλλά για να ξεκλειδώσετε άλλες λειτουργίες, όπως οι πραγματικές συνομιλίες με φυσικούς ομιλητές, θα πρέπει να έχετε συνδρομή. Όπως και το Duolingo, το Busuu διαθέτει επίσης ενσωματωμένη λειτουργία ποσοστιαίας μέτρησης της γλωσσικής ευχέρειας για την παρακολούθηση της προόδου και μπορεί να παρέχει εξατομικευμένα προγράμματα μελέτης και δυνατότητες αναγνώρισης ομιλίας για να εξασκείστε στον προφορικό λόγο και να λαμβάνετε ανατροφοδότηση. Εάν σας ενδιαφέρει η εκμάθηση μη ευρωπαϊκών γλωσσών, το Busuu είναι ίσως το κατάλληλο εργαλείο για εσάς. Προσφέρει μόνο 12 γλώσσες, αλλά μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα αραβικά, τα κινεζικά και τα ιαπωνικά.

Drops και Scripts:

Εάν η προτεραιότητά σας είναι να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας, δοκιμάστε το Drops. Η εφαρμογή συνδυάζει εικόνες και ήχο για να σας βοηθήσει να μάθετε γρήγορα νέες λέξεις. Στη δωρεάν έκδοση, υπάρχει χρονικός περιορισμός πέντε λεπτών την ημέρα και θα χρειαστεί να καταφύγετε σε άλλους τρόπους για να μάθετε γραμματική και συντακτικό, αλλά οι σύντομες αυτές ασκήσεις είναι η ιδανική επιλογή αν σας ενδιαφέρει να διευρύνετε γρήγορα το λεξιλόγιό σας. Το Scripts είναι μια παρόμοια εφαρμογή που επικεντρώνεται στην εκμάθηση γλωσσών με διαφορετικό αλφάβητο, όπως για παράδειγμα το κυριλλικό.

Tandem:

Αν έχετε ήδη κάποιες γνώσεις μιας ξένης γλώσσας και θέλετε να εξασκηθείτε στην ομιλία και την προφορική έκφραση, γιατί δεν δοκιμάζετε να βρείτε έναν συνεργάτη; Το Tandem είναι η μεγαλύτερη κοινότητα γλωσσικής ανταλλαγής στον κόσμο, με εκατομμύρια μέλη. Η κεντρική ιδέα είναι να συνεργαστείτε με έναν φυσικό ομιλητή μιας άλλης γλώσσας, για να εξασκηθείτε και να αλληλοβοηθηθείτε στην εκμάθηση της αντίστοιχης γλώσσας. Εάν προτιμάτε έναν επαγγελματία καθηγητή και είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε, το Italki και το Verbling παρέχουν ηλεκτρονικά ατομικά μαθήματα, αλλά ο συνεργάτης μέσω του Tandem μπορεί να σας προσφέρει όλη τη στήριξη που χρειάζεστε δωρεάν.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Busuu

Drops

Duolingo

Mindsnacks

Italki

Memrise

Scripts

Tandem

Verbling

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε συμβούλους EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Επιχειρήσεις /ΕπιχειρηματικότηταΧρήσιμες συμβουλέςΤάσεις προσλήψεωνΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Διαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.