Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2020. január 17.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Négy tényező, amelyek révén a külföldi tanulás előmozdíthatja a karrieredet

A külföldi tanulás nagyszerű módja annak, hogy új kultúrákban merüljünk el, új nyelveket tanuljunk és új emberekkel találkozzunk. Emellett azonban rövid és hosszú távon ténylegesen elősegítheti a karriert is. Hogy miként? Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány főbb tényezőt.

Four ways studying abroad could enhance your career
Shutterstock

A külföldi tanulás... mutatja a tettrekészségedet és a találékonyságodat

A munkaerőpiacra nem mindig könnyű betörni, ezért minden, ami segít kiemelkedni a tömegből, előnyt jelent. A külföldi tanulásból a potenciális munkáltatók azt fogják leszűrni, hogy vagy olyan tettre kész és találékony, hogy kilépj a komfortzónádból és egy teljesen új országba költözz. Emellett a külföldi tanulás azt mutatja, hogy kulturálisan tapasztalt vagy, elkötelezett a választott pályád iránt, rugalmas, és kész arra, hogy élj a számodra kínálkozó lehetőségekkel.

A külföldi tanulás... kapcsolatokat biztosít az egész világon

Tanulmányaid során valószínűleg számos olyan diákkal leszel együtt, akik az adott országból származnak, de sok olyannal is, akik hozzád hasonló helyzetben vannak. Ez kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a világ minden részéről szert tegyél barátokra – ezek olyan kapcsolatok, amelyek egész életedben és egész karriered során megmaradhatnak. Soha nem tudod, mikor kerülsz esetleg olyan helyzetbe, hogy egy adott országban keresel munkalehetőséget, és visszaemlékszel valakire a diákéveidből, aki ott él és örömmel segít neked!

A külföldi tanulás... függetlenebbé és magabiztosabbá tesz

Legyünk őszinték: a külföldi tanulás még a legmagabiztosabbak számára is ijesztő elképzelés lehet. Hátrahagyni a családot, a barátokat és az ismerős környezetet egy furcsa új világ kedvéért – ehhez bátorság kell, egyúttal azonban függetlenebbé és magabiztosabbá tehet, valamint növelheti az önbizalmadat. Ezek mind olyan készségek, amelyek segítenek boldogulni a külföldön töltött idő alatt, és amelyeket a munkáltatók értékelnek – ez pedig a jövő szempontjából különösen fontos.

A külföldi tanulás... felnyitja szemedet és nyitottá tesz

Sokan vagyunk, akik viszonylag szűk környezetben nőttünk fel, ahol meghatározott értékek és meggyőződések uralkodnak. Ezáltal tapasztalataink és az elénk kerülő helyzetek meglehetősen korlátozottak lehetnek. A külföldi tanulás kiváló alkalmat ad ennek meghaladására, felnyitja a szemeidet és nyitottá tesz mindarra, amit a világ kínál. Ha elmerülsz egy másik kultúrában, az magában hordozza azt az előnyt és kihívást, hogy számos különféle emberrel találkozol, akiknek elképzelései, véleménye és nézőpontjai különbözőek. Ha meg tudod tanulni, miként lehet hatékonyan kommunikálni mindenkivel, aki körülvesz, és hogyan tudod pozitív módon kihasználni a különbözőségeiteket, akkor nagyon is képes leszel arra, hogy ezt a későbbiekben a munkádban is alkalmazd.

Íme tehát – négy indok arra, hogy miért segítheti elő karrieredet a külföldi tanulás. Ha a külföldi munkavállalás érdekelne, tekintsd meg vonatkozó friss cikkünket – Külföldi munkavállalás: Mit nyújthat számomra?

A cikk az EURES-szel, az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portáljával partnerségben készült.

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

 

Témák
Üzlet / VállalkozásJavaslatok és tippekIfjúság
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.