Skip to main content
EURES
News article26 februar 2021European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Fire tips for å skrive en CV når du har begrenset erfaring fra arbeidslivet

Hvis du har begrenset erfaring fra arbeidslivet, kan det være vanskelig å vite hva du bør ta med i CVen. Heldigvis er arbeidserfaring ikke alt. Les de fire beste tipsene våre for å hjelpe deg med å lage en søknad som fører til et intervju!

Four tips for writing a CV when you have limited experience
EURES
  1. Legg vekt på kompetanse i stedet for jobbroller

Når du har lest kravene til stillingen du søker på, kan du vurdere hvilken kompetanse du allerede har som kan være nyttig i denne jobben. Dette kan inkludere ferdigheter du utviklet mens du studerte eller jobbet i en deltidsjobb. Samarbeid med jevnaldrende om skoleprosjekter omfatter ofte både teamarbeid, ledelse og tidsstyring – organisering (punktlighet), ansvar og kommunikasjonsevner er viktige elementer for mestring av enhver jobb. Vurder hvilke ferdigheter du har og hvilke som kan være nyttige i den spesifikke stillingen du søker på. Ved å bare inkludere relevant kompetanse, vil CVen din fremstå som bedre egnet til stillingen.

  1. Inkluder relevante nøkkelord

Personen som vurderer CVen din, vil se etter bestemte nøkkelord. Disse inkluderer ikke bare kvalifikasjoner, kompetanse og ferdigheter – de ser også etter ord som «oppnådd», «motivert», «forbedret» og «initiert». Du kan ta med ethvert eksempel, i en hvilken som helst setting, som viser at du har oppnådd noe eller motivert noen. Disse ordene vil skille seg ut og vise arbeidsgiveren at du er i stand til å iverksette tiltak og finne løsninger. Hvis du har begrenset erfaring fra arbeidslivet, kan det også være nyttig å påpeke at du er villig til å lære.

  1. Legg til litt personlighet

CVer er ofte fulle av fakta, det kan derfor være viktig å også vise leseren hvem du er som person. Være kreativ med formatet og gi uttrykk for egenskapene dine så vel som ferdigheter og kompetanse. Hvis du ikke har all erfaringen som arbeidsgiveren søker etter, kan du oppveie med personlighet! Rekrutteringsansvarlige vurderer mer enn kvalifikasjoner – de ser etter hvilke kandidater som kan passe inn i arbeidsmiljøet, det å vise hvem du er kan derfor virkelig hjelpe.

  1. Be noen om å lese den

Det er alltid god praksis å få noen du kjenner til å se over arbeidet ditt, og dette er spesielt viktig når det gjelder en CV. Selv en liten skrivefeil kan ha konsekvenser for arbeidsgiverens beslutning om søknaden din. I tillegg til å se etter feil, kan det hende at et familiemedlem, en venn eller en tidligere kollega kan foreslå relevante ferdigheter eller erfaringer du har glemt å legge til. Å søke råd og et annet perspektiv kan være veldig verdifullt, og å legge til en glemt erfaring kan øke sjansen for at nettopp du får jobben.

Å vise folk hva du kan gjøre og hvem du er i stedet for å gjøre oppmerksom på den begrensede erfaringen, vil bidra til at CVen din tiltrekker seg positiv oppmerksomhet. Vær oppmerksom på å inkludere relevante ferdigheter og kompetanse, bruke de riktige ordene, legge til litt personlighet og be noen andre om deres vurdering.

Europass er et gratis nettverktøy som kan hjelpe deg med å lage en effektiv CV. Hvis du er interessert i å jobbe i utlandet, kan det også hende at en EURES-rådgiver kan hjelpe deg med å forbedre og skreddersy CVen din. Finn ut mer her. Lykke til med søket!

I partnerskap med EURES, den europeiske jobbmobilitetsportalen.

 

Relevante lenker:

Microsoft Word

Europass

EURES nyhetsartikler

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Nærmere opplysninger

Temaer
EU-verktøykasse for mobilitetRåd og tipsUngdom
Relaterte seksjon(er)
Læring
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.