Direct naar de inhoud
EURES (EURopean Employment Services)
Nieuwsartikel26 februari 2021Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Vier tips voor het opstellen van een cv als je weinig ervaring hebt

Met maar weinig ervaring kan het lastig zijn om te bepalen wat er in je cv moet staan. Gelukkig is ervaring niet alles. Lees onze vier beste tips om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek!

Four tips for writing a CV when you have limited experience
EURES
  1. Benoem vaardigheden in plaats van functies

Lees eerst de functie-eisen in de vacature waar je op solliciteert. Bedenk vervolgens welke vaardigheden je al hebt die van pas kunnen komen bij deze functie. Dit kunnen vaardigheden zijn die je hebt ontwikkeld tijdens je studie of een bijbaan. Bij het werken aan studieprojecten leer je samenwerken, leidinggeven en plannen en voor een baan is het meestal nodig dat je goed georganiseerd (punctueel) en verantwoordelijk bent en goed kunt communiceren. Ga na welke vaardigheden je hebt en welke daarvan volgens jou nodig zullen zijn voor de baan waarnaar je solliciteert. Zorg dat er alleen relevante vaardigheden op je cv staan, zodat het beter bij de functie aansluit.

  1. Voeg relevante trefwoorden toe

De persoon die het cv beoordeelt, is op zoek naar bepaalde trefwoorden. Het gaat daarbij niet alleen om kwalificaties en vaardigheden, maar ook om bewoordingen als “bereikt”, “gemotiveerd”, “verbeterd” en “initiatief genomen”. Bedenk een voorbeeld van een situatie waaruit blijkt dat je iets hebt bereikt of iemand hebt gemotiveerd en zet dat in het cv. Deze trefwoorden vallen op en maken aan de werkgever duidelijk dat je actie kunt ondernemen en oplossingen kunt bedenken. Als je nog niet zoveel ervaring hebt, kan het ook nuttig zijn erop te wijzen dat je bereid bent te leren.

  1. Maak het persoonlijk

Cv’s staan vaak vol feiten, dus het is belangrijk om de lezer ook wat meer over jou als persoon te laten weten. Wees creatief met de lay-out en benoem niet alleen je vaardigheden, maar ook je eigenschappen. Als je niet helemaal beschikt over de ervaring die de werkgever zoekt, kun je dit soms met persoonlijkheid compenseren! Recruiters beoordelen niet alleen je kwalificaties, maar kijken ook welke sollicitanten in de werkomgeving passen, dus het kan echt helpen te laten zien wie je bent.

  1. Vraag of iemand het wil nalezen

Het is een goede gewoonte om je werk te laten nakijken door iemand die je kent. Dit is al helemaal belangrijk als het gaat om een cv. Zelfs een typefoutje kan ervoor zorgen dat een werkgever ervan afziet om je aan te nemen. Een familielid, vriend of ex-collega kan je cv op fouten controleren en vaardigheden en ervaringen toevoegen die je bent vergeten te noemen. Het kan nuttig zijn om advies te vragen en een nieuwe invalshoek te hebben. Door een ervaring toe te voegen die je was vergeten, maak je nog meer kans op die baan.

Als je mensen laat zien wat je kunt en wie je bent, in plaats van de aandacht te vestigen op je beperkte ervaring, valt je cv uiteindelijk meer op. Denk er dus aan relevante vaardigheden te vermelden, trefwoorden te gebruiken, je persoonlijkheid te laten zien en mensen om hulp te vragen.

Europass is een gratis online-instrument dat je kan helpen bij het opstellen van een doeltreffend cv. Als je belangstelling hebt om in het buitenland te werken, kan een EURES-adviseur je helpen je cv te verbeteren en aan te passen. Kijk hier voor meer informatie. Succes met je banenzoektocht!

In samenwerking met EURES, het Europees portaal voor beroepsmobiliteit.

 

Links:

Microsoft Word

Europass

Nieuwsartikelen over EURES

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

 

Onderwerpen
EU-toolbox voor mobiliteitHints en tipsJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Leren
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.