Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel26. februar 2021Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Fire tips til at skrive et CV, når man mangler erhvervserfaring

Hvis man mangler erhvervserfaring, kan det være svært at vide, hvad man skal skrive i sit CV. Heldigvis er erhvervserfaring ikke alt. Læs vores top-fire tips til komme fra en ansøgning til en ansættelsessamtale.

Four tips for writing a CV when you have limited experience
EURES
  1. Nævn færdigheder frem for jobroller

Når du har læst kravene til den stilling, du søger, så overvej de færdigheder, du allerede har, og som kan hjælpe dig i jobbet. Det kan f.eks. være færdigheder, du udviklede, da du studerede eller passede et deltidsjob. At samarbejde med sine kammerater om et studieprojekt kræver ofte teamwork, ledelse og tidsstyring, og at passe et job kræver normalt planlægning (at komme til tiden), ansvar og kommunikationsevner. Overvej, hvilke færdigheder du allerede har, og hvilke der vil være brug for i det job, du søger. Ved kun at nævne dine relevante færdigheder i dit CV vil du fremstå som den perfekte kandidat til jobbet.

  1. Medtag relevante nøgleord

Personen, der læser dit CV, vil kigge efter visse nøgleord. Ikke kun dem, der handler om kvalifikationer og færdigheder, men også ord som "opnåede", "motiverede", "forbedrede" og "iværksatte". Hvis du kan komme på en situation, hvor du opnåede noget eller motiverede nogen, så nævn den i dit CV. Disse ord vil skille sig ud og vise arbejdsgiveren, at du er i stand til at træffe beslutninger og finde løsninger. Når du mangler erhvervserfaring, er det også nyttigt at understrege, at du er villig til at lære.

  1. Vis din personlighed

CV'er er for det meste fulde af faktuelle oplysninger, så det er vigtigt også at vise, hvem du er som menneske. Vær kreativ med formatet, og beskriv dine karakteregenskaber såvel som dine færdigheder. Hvis du ikke helt har den erhvervserfaring, som arbejdsgiveren søger efter, så fokusér på din personlighed Rekrutteringsvirksomheder vurderer ikke bare kvalifikationer — de ser på, hvilke kandidater der ville passe ind i arbejdsmiljøet. Det hjælper at vise, hvem du er.

  1. Få nogen til at læse dit CV

Det skader aldrig med et ekstra par øjne, specielt ikke når det drejer sig om dit CV. Selv en slåfejl kan påvirke arbejdsgiverens beslutning om din ansøgning. Ud over at tjekke for fejl kan et familiemedlem eller en ven eller tidligere arbejdskammerat komme på færdigheder eller erfaringer, som du har glemt. Det er vigtigt at lytte til andre og se tingene fra et andet perspektiv — og hvem ved, om det var det vigtigste, du havde glemt.

Ved i dit CV at vise hvad du kan, og hvem du er, i stedet for at fokusere på din manglende erhvervserfaring, vil du tiltrække meget mere opmærksomhed. Konklusion: Nævn relevante færdigheder, overvej dit ordvalg, lad din personlighed komme til udtryk, og spørg andre til råds.

Europass er et gratis onlineværktøj, der kan hjælpe dig med at udarbejde et effektivt CV. Hvis du er interesseret i at arbejde i udlandet, kan en Euresvejleder også hjælpe dig med at forbedre og skræddersy dit CV. Få mere at vide her. God jobsøgning.

Udarbejdet i samarbejde med Eures, den europæiske jobmobilitetsportal.

 

Relevante links:

Microsoft Word

Europass

Eures-nyhedsartikler

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Emner
EU-værktøjskasse til mobilitetRåd og tipsUngdom
Relaterede sektion(er)
Uddannelse
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.