Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2023. május 26.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Öt biztos jele annak, hogy Ön készen áll az előléptetésre

Szeretne felkapaszkodni a vállalati ranglétrán és előrelépni a karrierjében? Ha fel tudja ismerni annak a jeleit, hogy készen áll az előléptetésre, ez segíthet abban, hogy a siker érdekében mindent megtéve új lehetőségeket ragadjon meg a vállalaton belül.

Five sure signs that you are ready for a promotion

Gyorsabban és hatékonyabban végzi a napi feladatait

Idővel a korábban nehéznek talált feladatokat könnyebbnek fogja érezni, és gyorsabban fogja tudni elvégezni őket. Ha úgy érzi, hogy a mindennapi feladatok már nem jelentenek kihívást Önnek, és azokat könnyedén teljesíti, ez arra utalhat, hogy készen áll a továbblépésre.

A főnöke nagyobb felelősséget ruház Önre

Előfordulhat, hogy a főnöke vagy a munkáltatója előbb észreveszi, mint Ön, hogy már túlnőtt a jelenlegi szerepkörén. Ahogy egyre jobb lesz a munkájában, egyre több, a képességeinek jobban megfelelő feladatot kaphat. Ha a feladatai és felelősségi körei kezdenek eltérni az eredeti munkaköri leírásától, érdemes lehet elbeszélgetnie a főnökével szakmai pályafutásának következő lépéseiről a vállalaton belül.

Munkatársai általában Önhöz fordulnak a kérdéseikkel

Ahogy telik az idő, és egyre több tapasztalatot szerez, a vállalattal kapcsolatos ismeretek értékes birtokosává is válik. Esetleg azt tapasztalja, hogy egyre többen fordulnak Önhöz a munkával kapcsolatos kérdésekkel és megkeresésekkel. Ha Ön megbízható információkkal és tanácsokkal szolgál kollégái számára, ez azt jelezheti, hogy készen áll a továbblépésre szakmai pályafutásában.

A főnöke egyre jobban bízik Önben

Amikor valaki új munkahelyen kezd dolgozni, természetes, hogy a főnöke fokozottabban felügyeli a munkáját. Ahogy azonban egyre jobban és hatékonyabban végzi a feladatait, a felettese úgy dönthet, hogy kevesebb felügyeletre van szüksége. Ez azt jelenti, hogy bíznak a munkája minőségében, és nem tartanak attól, hogy hibákat követne el. Ez is azt jelezheti, hogy Ön talán már túlnőtt a szerepkörén.

Egyre több pozitív visszajelzést kap a feletteseitől

A közvetlen pozitív visszajelzés az egyik legegyértelműbb mód arra, hogy Ön tisztában legyen munkája jó minőségével. Természetesen egyes vezetők kevésbé szívesen dicsérik alkalmazottaikat, mint mások, még akkor is, ha azok jól teljesítenek. Tartsa számon a munkatársaitól, és különösen a feletteseitől kapott pozitív visszajelzéseket. Ha sikerül elegendő visszajelzést összegyűjtenie, ez jó indok lehet arra, hogy előléptetést kérjen.

Az elektronikus levelezés triviális feladatnak tűnhet, de létezik több olyan alapvető szabály, amelyet minden szakembernek ismernie kell. További információ.

 

Kapcsolódó linkek:

Tizennégy lényeges e-mail etikett szabály a szakemberek számára

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

Az EURES rendezvénynaptára

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Javaslatok és tippekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Javaslatok és tippek
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.