Направо към основното съдържание
Лого
EURES
Новинарска статия14 Февруари 2019 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

Пет причини да се осмелите да работите в чужбина

Работата в чужбина е голямо професионално и лично предизвикателство. За някои хора пътуването идва естествено, а други не могат и да си помислят за такова нещо. Ако преодолеем страха и несигурността, ще видим, че има много причини да се решим да пътуваме...

Five reasons why you should dare to work abroad
EURES

Да се потопим в друга култура

Всички страни са различни, дори и тези, които имат обща граница или история. Работата в чужбина ще ви даде възможност да се потопите в друга култура и ще ви срещне с нови пейзажи, звуци, вкусове и изживявания. Ще се запознаете с нови хора и ще посетите нови места. Ще разшири хоризонтите ви, затова се възползвайте от всяка изникнала възможност да участване в нещо ново, да се учите и да изпитвате удоволствие.

Научете нов език

В ЕС се говорят много езици и диалекти. Това означава, че е много вероятно да имате възможност да подобрите езиковите си умения, докато работите в чужбина. Доказано е, че животът в чужбина е един от най-добрите начини за усвояване на нов език, тъй като той ще стане част от ежедневието ви. Затова започвайте с упражненията!

Станете по-уверени

Вече споменахме, че работата в чужбина е сериозно предизвикателство. Направите ли първата стъпка в неизвестното обаче, ще се изненадате от това колко добре се приспособявате към обстоятелствата. Колкото повече нови неща опитвате, толкова по-уверени ще ставате в способността си да се борите с предизвикателствата в живота.

Подобрете професионалните си перспективи

В зависимост от това коя е родината ви и кой сектор сте избрали е възможно пазарът на труда да е доста конкурентен и да ви е трудно да намерите работа. Ако поработите година-две в страна, където конкуренцията е по-слаба, може да съберете ценен опит, които да ви даде предимство, когато се върнете във вашата страна.

Развийте собствена ценностна система

Всички сме отгледани с определени ценности, оформени от нашето обкръжение. Работата в чужбина ще ви даде възможност да изградите собствени ценности, които да ви помогнат да промените гледната си точка за някои неща. Ще ви помогне да отхвърлите предишни схващания и мнения за хората и живота, както и да разберете кои неща наистина са важни за вас.

Повече за начина, по който животът и работата в чужбина могат да променят представите ви за света около вас, можете да намерите в следната статия по темата:Може ли животът в чужбина да подобри себепознанието?

 

Връзки по темата:

Може ли животът в чужбина да подобри себепознанието?

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Търсене на съветникна ЕURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
Препоръки и съветиМладост
Свързан раздел(и)
Условия на живот и труд
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.