Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli17. helmikuuta 2020Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Suomi: Mahtavien maisemien, rikkaan kulttuurin ja jännittävien työllistymismahdollisuuksien maa!

Oletko koskaan ajatellut asumista ja työskentelyä Suomessa? Otimme yhteyttä EURES-neuvoja Hannele Soirilaan saadaksemme lisätietoa siitä, mitä tämä kaunis maa voi tarjota ja mitä tukea EURES antaa. Näin tutustuimme myös hiljattain pidettyyn – aavemaisen ainutlaatuiseen – rekrytointitapahtumaan, jonka hän oli kollegoidensa kanssa järjestänyt.

Finland: A land of dramatic landscapes, rich culture and exciting employment opportunities!
© EURES Finland / Sofia Welling

Aaveet. Niistä kaikki alkoi, kun Hannele ja Suomen EURES suunnittelivat viimeisintä rekrytointitapahtumaansa. ”Joillekin työnantajille kansainvälisten työntekijöiden rekrytointi on yhtä pelottavaa kuin aaveiden rekrytointi”, hän vitsailee. ”Ja Hämeen linnassa kuten kaikissa vanhoissa linnoissa on aaveita, joten sain siitä idean tapahtuman pohjaksi.”

Hämeen linna sijaitsee järven rannalla Hämeenlinnassa. Se oli aivan täydellinen paikka tapahtumalle, johon tuli yli 80 osallistujaa, työnhakijoita ja työnantajia. Tapahtuman perimmäinen tarkoitus oli antaa näille kahdelle ryhmälle tilaisuus tavata kasvokkain, verkostoitua ja toivon mukaan allekirjoittaa työsopimuksia.

Tapahtumaan kuuluivat myös seminaari, jossa oli paneelikeskustelu, työpaikkamessut kojuineen ja aaveteemaan liittyvää viihdettä. “Tehdäksemme siitä [rekrytointitapahtumasta] houkuttelevamman olimme järjestäneet sinne ryhmän viihdyttäjiä, jotka esittivät kojuilla kävijöille Ghostbusters-tyyppisen rekrytointitarinan”, Hannele kertoo.

Tapahtuman menestys filmattiin videolle, jonka Suomen EURES julkaisi joulukuussa 2019. Kysyttäessä, minkä viestin videon toivotaan välittävän katsojille, Hannele sanoo: ”Tutustumalla ihmisiin ja verkostoitumalla onnistuu kansainvälisessä rekrytoinnissa. Ja kun mukana on vähän viihdettäkin, se houkuttelee lisää osanottajia seuraavalle vuodelle.”

Aaveteemaan pohjautuvien rekrytointitapahtumien järjestämisen lisäksi Suomen EURES tarjoaa monenlaista tukea työnhakijoille ja työnantajille Suomessa ja muualla. Se on tärkeää työtä maassa, jossa on puutetta pätevistä työntekijöistä sellaisilla aloilla kuin terveydenhuolto, metallintyöstö, logistiikka, palvelut ja turismi (etenkin Lapissa).

“Työnhakijoille tarjoamme opastusta työnhaussa ja EURES-portaalin käytössä”, Hannele selittää. “Tarjoamme myös neuvontaa, joka koskee Eka EURES-työpaikkapalvelua, rahallista tukea sekä tuettuja suomen kielen kursseja työpaikoilla.”

Työnantajille tarjottava tuki liittyy rekrytointipalveluihin, opastukseen ja kielikoulutukseen liittyvään rahoitustukeen. ”Työntekijöiden palkkaaminen muista maista auttaa yrityksiä kansainvälistymään ja tavoittamaan kansainvälisiä markkinoita”, Hannele sanoo. ”Nämä työntekijät hyödyttävät yritystä päivittäin myös tuomalla siihen uutta kielitaitoa ja lisäämällä muiden kulttuurien ymmärtämistä.”

EURES-sivusto tarjoaa runsaasti tietoa ja mahdollisuuksia sekä työnhakijoille, jotka haluavat muuttaa Suomeen, sekä suomalaisille työnantajille, jotka aikovat palkata työntekijöitä muista maista.

Lisätietoja on useilla muilla verkkosivustoilla:

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

Videolle

Työnhakijoille

Muuttaa Suomeen

Aikovat palkata työntekijöitä muista maista

Welcome Guide

Info Finland

TE-palvelut

This is Finland

Maahanmuuttovirasto

Työsuojeluhallinnon verkkosivusto

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Hae EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
Liiketoiminta / YrittäjyysEURESin paras käytäntöUlkopuoliset sidosryhmätSisäiset EURES-uutisetTyöpäivät/tapahtumatRekrytointitrenditNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.