Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel17. februar 2020Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Finland: Et land med dramatiske landskaber, en rig kultur og spændende beskæftigelsesmuligheder!

Har du nogensinde overvejet at bo og arbejde i Finland? Vi fangede Euresvejleder Hannele Soirila for at få mere at vide om, hvad dette smukke land kan tilbyde, hvilket støtte Eures yder, og et nyligt – og uhyggeligt unikt – rekrutteringsarrangement, som hun og hendes kolleger havde tilrettelagt.

Finland: A land of dramatic landscapes, rich culture and exciting employment opportunities!
© EURES Finland / Sofia Welling

Spøgelser. Det er her, det hele begyndte for Hannele og Eures Finland, da de planlagde deres seneste rekrutteringsarrangement. ”For nogle arbejdsgivere er det lige så skræmmende at rekruttere internationale medarbejdere som at rekruttere spøgelser,” joker hun. "Og der er spøgelser på Häme, som på alle gamle slotte, og jeg fik derfor den idé at opbygge arrangementet med dette som udgangspunkt.”

Häme Slot ligger ved kanten af en sø i Hämeenlinna, Finland. Det var de perfekte omgivelser til et arrangement, som kunne byde velkommen til over 80 deltagere, herunder jobsøgende og arbejdsgivere. Det endelige formål med arrangementet var at give disse to grupper mulighed for at mødes personligt, netværke og forhåbentlig underskrive ansættelseskontrakter.

De fik også mulighed for at deltage i et seminar med en paneldiskussion og en jobmesse på stedet med stande – og et spøgelsesagtigt twist. ”For at gøre den [jobmessen på stedet] mere attraktiv var der en gruppe entertainere, som præsenterede de besøgende ved standen for en Ghostbusters-lignende rekrutteringshistorie,” fortæller Hannele.

Arrangementets succes blev fastholdt i en video, som Eures Finland offentliggjorde i december 2019. På spørgsmålet om, hvilket budskab seerne skulle tage med sig fra videoen, siger Hannele: ”Gennem socialt samvær og netværk vil man med succes kunne rekruttere internationale medarbejdere. Og tilsat lidt underholdning tiltrækker man flere nye deltagere i det efterfølgende år.”

Når Eures Finland-teamet ikke tilrettelægger rekrutteringsarrangementer med spøgelsestema, yder det forskellige former for støtte til jobsøgende og arbejdsgivere i og uden for Finland. Det er vigtigt at arbejde for et land, der oplever en mangel på kvalificeret arbejdskraft på områder som f.eks. sundhedspleje, metalindustri, logistik, serviceerhverv og turisme (navnlig i Lapland).

”Vi giver jobsøgende vejledning i rekruttering og brugen af Eures-portalen,” forklarer Hannele. ”Vi tilbyder også rådgivning om Dit første Euresjob, økonomisk støtte og tilskud til finske sprogkurser på arbejdspladsen.”

Hvad angår arbejdsgivere vedrører støtten rekrutteringstjenester, vejledning og økonomisk støtte til sprogundervisning. ”Ansættelse af medarbejdere fra andre lande hjælper virksomhederne med selv at blive internationale og nå ud til internationale markeder,” siger Hannele. ”Disse medarbejdere gavner også dagligt virksomheden ved at komme med nye sprogfærdigheder og øge forståelsen af andre kulturer.”

Eures’ websted tilbyder en masse oplysninger og muligheder for både jobsøgende, som ønsker at flytte til Finland, og finske arbejdsgivere, som ønsker at ansætte medarbejdere fra andre lande.

Yderligere oplysninger findes på en række andre websteder:

 

Relevante links:

Video

Jobsøgende

Flytte til Finland

ønsker at ansætte medarbejdere fra andre lande

Welcome Guide

Info Finland

TE-palvelut

This is Finland

Den finske udlændingemyndighed

Websted for arbejdsinspektoratet i Finland

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriEURES bedste praksisEksterne interessenterInterne EURES-nyhederJobdage/begivenhederRekrutteringstendenserUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.