Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2022. július 28.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Kiégettnek érzi magát? Segítünk!

A sikeres karrier nem feltétlenül megy a mentális jóllét és a teljes értékű magánélet rovására. A munka és a magánélet megfelelő egyensúlyának fenntartása valójában jelentősen javíthatja a munka minőségét. Olvasson tovább, ha szeretne többet tudni arról, hogy ez hogyan érhető el.

Feeling burnt out? We can help!

Jelölje ki munkaidejének határait

Akár irodában, akár otthonról dolgozik, ha gondoskodik arról, hogy minden nap megfelelő időben fejezze be a munkát, hosszú távon elkerülheti a kiégést. Ennek érdekében világosan jelezze kollégáinak a munkaidejét. Ha továbbra is túlórával járó feladatok elvégzését kérik Öntől, kedvesen, de határozottan biztosítsa őket arról, hogy munkaidejében szívesen segít.

Kommunikáljon egyértelműen munkatársaival a munkaterheléséről

Az előző pontra építve a munkaterhelés hatékony kezelése segíthet elkerülni a túlórákat. Ennek egyik legfontosabb része, hogy pontosan tájékoztassa munkatársait a munkaterheléséről. Ha nehezen tudja beosztani a munkáját, kérdezze meg, hogy rugalmasan kezelhetők-e a határidők. Ha nincs ilyen lehetőség, törekedjen arra, hogy bizonyos feladatokat szétosszon a csapat többi tagja között, vagy pedig próbálja kezelni az ügyfél azzal kapcsolatos elvárásait, hogy mi valósítható meg a rendelkezésre álló idő alatt.

Különítse el egymástól a lakó- és munkaterületeket

Ha otthon dolgozik, alakítson ki külön munkaterületet (ha lehetséges), és kerülje az ágyban vagy a kanapén végzett munkát. Tartsa ezt a munkaterületet rendben és tisztán. Ez nem csak a koncentrációt és a hatékonyságot javítja, hanem pszichológiai értelemben különbséget is teremt a munka és a magánélet között, és segít a munkaidőn kívüli kikapcsolódásban. Ha irodában dolgozik, rendszeresen tartson szüneteket az íróasztalától távol, például ebédidőben. Ez jó alkalmat adhat arra is, hogy kötetlenebbül megismerje munkatársait.

Ossza fel munkaterhelését kisebb, konkrét feladatokra

A hosszú távú átfogó célokat bontsa fel kisebb, konkrét feladatokra, hogy munkaterhelését megvalósíthatóbbnak érezze, ezzel csökkentve annak valószínűségét, hogy halogatni fogja a munkát, mert nem tudja, hol kezdje el. Ez segít megelőzni a túlórázást, egyúttal javítja a pihenőidő minőségét is, mivel kisebb valószínűséggel tölti azt azzal, hogy befejezetlen vagy késedelmes munkák miatt aggódik.

Tervezzen rendszeres szabadidőt

Használja ki az éves szabadságát, és tervezzen rendszeres szabadidőt. Ez időt biztosít a pihenésre és a regenerálódásra, ami hosszú távon javítja a munkateljesítményt. Annak érdekében, hogy teljes mértékben ki tudja élvezni szabadidejét, mindenképpen készítsen részletes átadási feljegyzést munkatársainak, hogy ne kelljen kapcsolatba lépniük Önnel munkahelyi kérdésekkel, és kerülje a munkával kapcsolatos e-mailek és értesítések megtekintését, ami stresszt okozhat.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan hozhatja ki a legtöbbet munkanapjából, olvassa el Hogyan növelheti munkahelyi hatékonyságát? című cikkünket.

 

Kapcsolódó linkek:

Hogyan növelheti munkahelyi hatékonyságát?

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Üzlet / VállalkozásJavaslatok és tippek
Kapcsolódó szakasz(ok)
Javaslatok és tippek
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.