Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel28. juli 2022Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Udbrændt? Så er der hjælp at hente her.

En vellykket karriere behøver ikke at være på bekostning af mental trivsel og et berigende privatliv. Faktisk kan en god balance mellem arbejdsliv og privatliv forbedre kvaliteten af dit arbejde betydeligt. Læs videre for at finde ud af, hvordan.

Feeling burnt out? We can help!

Fastlæg grænser for din arbejdstid

Uanset om du er på kontoret eller arbejder hjemmefra, kan du undgå udbrændthed på lang sigt, hvis du indstiller arbejdet på et realistisk tidspunkt hver dag. Meld derfor din arbejdstid klart ud til dine kolleger. Hvis de bliver ved med at stille opgaver, der kræver overarbejde, så meddel dem venligt, men bestemt, at du hellere end gerne vil hjælpe til i den normale arbejdstid.

Meld klart ud til dine kolleger om din arbejdsbyrde

Baseret på forrige punkt kan du undgå overarbejde ved at håndtere din arbejdsbyrde effektivt. Her er det vigtigt, at du gør klart rede for din arbejdsbyrde over for dine kolleger. Hvis du har svært ved at nå dine opgaver, så spørg ind til muligheden for fleksible deadlines. Hvis dette ikke kan komme på tale, så gå efter at uddelegere opgaver til andre medlemmer af dit team eller alternativt at styre kundernes forventninger til, hvad der kan nås inden for den afsatte tid.

Hold bolig- og arbejdsarealer adskilt

Hvis du sidder hjemme, så opret et særligt arbejdsareal (hvis det er en mulighed), og undgå at arbejde i sengen eller på sofaen. Hold dette arbejdsareal ryddeligt og enkelt disponeret. Dette vil ikke blot forbedre din koncentration og produktivitet, men også skabe en psykologisk skillelinje mellem dit arbejdsliv og dit privatliv og hjælpe dig med at koble fra uden for arbejdstiden. Hvis du er på kontoret, så hold regelmæssige pauser fra din arbejdsstation, bl.a. for at spise frokost. Det kan også være en god lejlighed til at lære dine kolleger at kende fra deres mere afslappede side.

Opdel din arbejdsbyrde i små, specifikke opgaver

Opdel langsigtede overordnede mål i små, specifikke opgaver for at gøre din arbejdsbyrde mere realistisk og mindske risikoen for, at du trækker tiden ud eller udskyder arbejdet, fordi du ikke ved, hvor du skal begynde. Dette er med til fjerne behovet for overarbejde og forbedre kvaliteten af din nedetid, da du er mindre tilbøjelig til at bruge den på at bekymre dig om ufærdigt eller forsinket arbejde.

Planlæg regelmæssig fritid

Hold din ferie, og planlæg din fritid. Det vil give dig tid til at slappe af og komme til hægterne og vil forbedre din arbejdsindsats på lang sigt. For at kunne nyde din fritid til fulde kan du opstille en detaljeret tjekliste, til kollegerne, når du overdrager dine opgaver til dem. Så behøver de ikke at kontakte dig med arbejdsrelaterede spørgsmål. Og til sidst, lad være med at tjekke arbejdsrelaterede e-mails og meddelelser. Det giver bare stress.

Læs mere om at få mest muligt ud af din arbejdsdag i vores artikel Sådan øger du produktiviteten på arbejdet.

 

Relevante links:

Sådan øger du produktiviteten på arbejdet

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over arrangementer

Kommende onlinearrangementer

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriRåd og tips
Relaterede sektion(er)
Råd og tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.