Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2019. március 14.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Minden, amit tudnia kell, mielőtt részt vesz egy Európai (Online) Foglalkoztatási Napon

A Make it in Germany program számos Európai (Online) Foglalkoztatási Napot (EOJD) tartott az évek során, és még többet tervez a 2019-es évre. Annak érdekében, hogy segítsünk az álláskeresőknek a felkészülésben, felkerestük a Make it in Germany csapatát, hogy érdeklődjünk, mit érdemes tudni az EOJD-n való részvétel előtt.

Everything you need to know before attending a European (Online) Job Day

A legjobb dolog az online foglalkoztatási napokkal kapcsolatban az, hogy nem kell a vendéglátó városban tartózkodni a részvételhez. Bárhol is tartózkodik Európában, részt vehet a programban, hiszen a helyszíni rendezvények online is elérhetők.

A munkanapon való részvétel félelmetesnek tűnhet, ezért itt van néhány tipp, amelyek segítségével fel tud készülni erre az élményre és hasznosíthatja a tapasztaltakat, akár személyesen, akár online módon vesz részt.

Végezzen előzetes kutatást!

Az EOJD-ben való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A rendezvények ingyenesek, így a regisztráció egyszerű. A következő lépés a részt vevő vállalatok, valamint azok főbb projektjei és értékei felkutatása.

A részt vevő szervezetek listáját előzetesen közzéteszik az esemény oldalán, így Ön eldöntheti, hogy kivel szeretne beszélni, és készülhet néhány megfelelő kérdéssel. Ha megmutatja, hogy ismeri a vállalatokat és azok projektjeit, az érdeklődést és kezdeményező képességet jelez az Ön részéről, ezzel pedig kiemelkedhet a tömegből.

Jelentkezzen előre az állásokra

Az állások online is elérhetők, és a résztvevők előre is jelentkezhetnek. Ez lehetővé teszi, hogy előre tervezzen, a hétvége során pedig maximálisan kihasználja az idejét. Ezáltal lehetősége lesz részletesebben megismerni a vállalatokat.

Jelentkezés előtt néhány dolgot meg kell fontolni. „Nézze meg, hogyan néz ki és milyen információkat tartalmaz Németországban egy önéletrajz. Hatalmas lehet a különbség az önéletrajz követelményei tekintetében az Ön országa és azon ország között, ahol dolgozni szeretne” – magyarázta Natalia Giménez Pérez, a Német Állami Foglalkoztatási Szolgálat migrációtámogatással foglalkozó központjának tanácsadója. Hozzátette: „A német vállalatok motivációs levelet kérnek, amelyben meg kell indokolni, hogy miért pont ehhez a vállalathoz, és erre a pozícióra kíván jelentkezni.”

Felkészülés az interjúra

„A a munkáltatókkal folytatott beszélgetésekhez készüljön rövid bemutatkozással angolul vagy németül. Ne feledje, hogy a különböző vállalatok és különböző álláshelyek szempontjából más-más tények lehetnek fontosak Önről” – mondja Natalia.

Emellett készüljön válaszokkal az olyan gyakori kérdésekre, mint a „Miért szeretne a cégünknél dolgozni?” és a „Miért Ön a megfelelő jelölt erre a pozícióra?”.

Natalia azt is tanácsolja, hogy ugyanezeket a kérdéseket azzal az országgal kapcsolatban is gondolja át, amelybe költözni szeretne. A munkáltatók megkérdezhetik, hogy miért akar Németországban dolgozni, és érdeklődhetnek ismereteiről azokra a régiókra vonatkozóan, ahol a vállalat található. „Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása azt mutatja, hogy Ön jól előkészített tervvel érkezett, nem csak spontán ötlet a költözés” – magyarázza.

Néhány utolsó tanács

Ha lehetősége van részt venni egy helyszíni eseményen, érdemes jó első benyomást tenni másokra. Győződjön meg róla, hogy a rendezvénynek megfelelően öltözött fel, jó angol- vagy németnyelv-tudással rendelkezik, és vitt magával néhány nyomtatott önéletrajzot (angol vagy német nyelven) a kiállítók számára.

Az online résztvevők számára fontos, hogy előzetesen ellenőrizzék a számítógépüket. Győződjön meg róla, hogy stabil az internetcsatlakozás, és ellenőrizze a hangszórók/headset és a webkamera megfelelő működését.

További információ a következő Make it in Germany programról: Európai (Online) Foglalkoztatási Napok, tekintse meg a Make it in Germany weboldalát vagy az EURES rendezvénynaptárját.

 

Kapcsolódó linkek:

A Make it in Germany weboldala

EURES rendezvénynaptár

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
EU mobilitási eszköztárKülső EURES hírekJavaslatok és tippekMunkanapok/eseményekMunkaerőpiaci hírek/mobilitási hírekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Súgó és támogatás
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.