Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli14. maaliskuuta 2019Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Kaikki, mitä on tiedettävä ennen Euroopan (verkko)työpaikkapäivään osallistumista

Make it in Germany on järjestänyt vuosien mittaan useita Euroopan (verkko)työpaikkapäiviä, ja vuodelle 2019 on suunnitteilla lisää. Auttaaksemme työnhakijoita valmistautumaan puhuimme Make it in Germany -ryhmän kanssa siitä, mitä on tiedettävä ennen Euroopan (verkko)työpaikkapäivään osallistumista.

Everything you need to know before attending a European (Online) Job Day

Euroopan verkkotyöpaikkapäivissä parasta on se, että paikalla ei tarvitse olla henkilökohtaisesti. Tapahtumiin voi osallistua myös verkossa, joten ei ole väliä, missä päin Eurooppaa sattuu olemaan.

Työpaikkapäivään osallistuminen voi jännittää. Tässä onkin muutamia vinkkejä, joiden avulla voit valmistautua ja hyötyä kokemuksesta riippumatta siitä, osallistutko tapahtumaan henkilökohtaisesti vai verkossa.

Tutustu saatavilla oleviin tietoihin

Euroopan verkkotyöpaikkapäivään osallistuminen edellyttää ennakkorekisteröintiä. Tapahtumat ovat maksuttomia, joten rekisteröityminen on yksinkertaista. Sen jälkeen kannattaa ottaa selvää osallistuvista yrityksistä sekä niiden tärkeimmistä hankkeista ja ydinarvoista.

Tapahtuman sivulla julkaistaan etukäteen luettelo osallistuvista organisaatioista, joten voit päättää, kenen kanssa haluaisit puhua, ja miettiä sopivia kysymyksiä. Yritysten ja niiden hankkeiden tunteminen osoittaa, että olet kiinnostunut ja aloitekykyinen, ja se voi saada sinut erottumaan joukosta.

Hae työpaikkoja etukäteen

Työpaikoista ilmoitetaan myös verkossa, ja osallistujat voivat hakea niitä etukäteen. Se auttaa sinua suunnittelemaan ajankäyttösi mahdollisimman hyvin viikonlopun aikana. Siten voit tutustua yrityksiin yksityiskohtaisemmin.

Ennen hakemista on otettava huomioon muutamia asioita. ”Selvitä, miltä ansioluettelot näyttävät Saksassa ja mitä tietoja ne sisältävät. Ansioluetteloa koskevissa vaatimuksissa voi olla valtavia eroja oman maasi ja toivomasi työskentelymaan välillä”, Saksan julkisen työvoimapalvelun ulkomaisten työntekijöiden tukikeskuksen neuvoja Natalia Giménez Pérez selittää. Hän lisää, että saksalaisyritykset edellyttävät hakemuskirjettä, jossa on selitettävä, miksi haluat hakea kyseiseen yritykseen ja erityisesti kyseiseen työhön.

Haastatteluun valmistautuminen

”Valmistaudu esittelemään itsesi lyhyesti englanniksi tai saksaksi, kun keskustelet työnantajien kanssa. Muista, että eri yrityksissä ja eri työtehtävissä voi olla eroa siinä, mitkä sinua koskevat tiedot ovat tärkeitä”, Natalia sanoo.

Lisäksi sinun olisi valmistauduttava vastaamaan sellaisiin yleisluonteisiin kysymyksiin kuin ”Miksi haluat työskennellä yrityksessämme?” ja ”Miksi olet oikea ehdokas tähän työhön?”.

Natalia neuvoo toimimaan samoin sen maan osalta, johon haluat muuttaa. Työnantajat voivat kysyä, miksi haluat työskennellä Saksassa, ja selvittää tietämystäsi alueesta, jossa heidän yrityksensä sijaitsee. ”Näihin kysymyksiin vastaaminen osoittaa, että sinulla on hyvin laadittu suunnitelma eikä hakeminen ole pelkkä päähänpisto”, hän selittää.

Vielä muutama vihje

Jos pystyt osallistumaan tapahtumaan itse paikalla, haluat tietenkin tehdä hyvän ensivaikutelman. Siihen tarvitaan asianmukainen pukeutuminen, hyvä englannin tai saksan taito ja muutamia tulostettuja ansioluetteloita (englanniksi tai saksaksi) tarjottavaksi näytteilleasettajille.

Verkossa osallistuvien on tarkastettava laitteensa etukäteen. Varmista, että langaton yhteys tai kaapeliyhteys on vakaa ja että kuulokkeet ja verkkokamera toimivat hyvin.

Lisätietoa seuraavasta Make it in Germany -ryhmän järjestämästä Euroopan (verkko)työpaikkapäivästä on Make it in Germany -verkkosivustolla ja EURESin tapahtumasivulla.

 

Asiaan liittyviä linkkejä

Make it in Germany -verkkosivusto

EURESin tapahtumasivut

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Tiedot

Aiheet
EU:n liikkuvuuden työkalupakkiUlkoiset EURES-uutisetVinkkejäTyöpäivät/tapahtumatTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutisetNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Apu ja tuki
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.