Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel14. marts 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Alt, du behøver vide, før du deltager i en europæisk (online) jobdag

Make it in Germany har gennem årene afholdt en række europæiske (online) jobdage, og der er planlagt flere i 2019. For at hjælpe de jobsøgende med at forberede sig talte vi medMake it in Germany-teamet for at finde ud af, hvad man behøver vide, før man deltager i en europæisk jobdag.

Everything you need to know before attending a European (Online) Job Day

Det bedste ved de europæiske jobdage er, at man ikke selv behøver være til stede i den by, hvor de bliver afholdt. Der er også onlineadgang til onsiteevents, så man kan deltage, uanset hvor man er i Europa.

Det kan være lidt skræmmende at skulle deltage i en jobdag, så her er et par tips til, hvordan du forbereder dig og får mere ud af det, uanset om du er tilstede eller er online.

Gør dit hjemmearbejde

For at deltage i en europæisk jobdag skal man tilmelde sig på forhånd. Det er gratis at deltage, så registreringen er enkel. Næste trin er at undersøge de deltagende virksomheder og deres vigtigste projekter og værdier.

Listen over de deltagende organisationer bliver på forhånd offentliggjort på eventsiden, så man kan afgøre, hvem man gerne vil tale med, og forberede nogle passende spørgsmål. Viser du kendskab til virksomhederne og deres projekter, fortæller det om interesse og initiativ og kan være med til at skille dig ud.

Søg jobbene på forhånd

Jobbene er også tilgængelige online, og deltagerne kan søge på forhånd. På den måde kan du planlægge fremad og få mest muligt ud af tiden i løbet af weekenden. Det giver dig mulighed til at sætte dig nærmere ind i virksomhedernes forhold.

Før du søger, er der et par ting, du bør tage i betragtning. "Kig på, hvordan et cv i Tyskland ser ud, og hvilke oplysninger de indeholder. Der kan være meget stor forskel på, hvad der kræves af et cv i dit hjemland og i det land, hvor du kunne tænke dig at arbejde", forklarer Natalia Giménez Pérez, der er rådgiver i den tyske offentlige arbejdsformidlings migrationsstøttecenter. Hun tilføjer: "Tyske virksomheder vil gerne have et "motivationsbrev", hvori du forklarer, hvorfor du søger i deres virksomhed, og hvorfor lige netop denne stilling".

Forberedelse til interviewet

"Forbered en kort præsentation af dig selv på engelsk eller tysk til dine samtaler med arbejdsgiverne. Husk, at der kan være brug for forskellige oplysninger om dig alt efter virksomheden og jobbet" siger Natalia.

Desuden bør du forberede svar på almindelige spørgsmål som f.eks. "hvorfor vil du arbejde for vores virksomhed?" og "hvorfor er du den rigtige ansøger til denne stilling?”

Natalia anbefaler også at gøre dette for det land, man vil flytte til. Arbejdsgiverne vil måske spørge, hvorfor du vil arbejde i Tyskland, og spørge til din viden om den egn, hvor virksomheden ligger. "Hvis man kan svare på disse spørgsmål, viser det, at man har en velforberedt plan og ikke blot en spontan idé", forklarer hun.

Et par sidste tips

Hvis du deltager i et onsiteevent, er det vigtigt at gøre et godt førstehåndsindtryk. Vær passende klædt, hav godt styr på dit engelske eller tyske, og hav et par printede cv'er med (igen på engelsk eller tysk) til at give til virksomhederne.

Deltager du online, så gå dit udstyr efter på forhånd. Sørg for, at din WiFi- eller kabelforbindelse er stabil, og at dine højttalere/dit headset og webkamera virker, som de skal.

For at få mere information om den næste Make it in Germany: Europæsk (online) jobdag kan du besøge Make it in Germany-webstedet eller Eures-eventsiden.

 

Relaterede links:

Make it in Germany-webstedet

Eures-eventsiden

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@Eures

Find en Eures-vejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
EU-værktøjskasse til mobilitetEksterne EURES-nyhederRåd og tipsJobdage/begivenhederArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederUngdom
Relaterede sektion(er)
Hjælp og support
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.