Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli22. heinäkuuta 2022Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Euroopan nuorison teemavuosi: Ulkomaantyö Euroopassa

Euroopan nuorison teemavuoden (EYY2022) teemana on taata nuorille eurooppalaisille enemmän ja parempia mahdollisuuksia. Tässä uusimmassa EYY2022-artikkelissamme esitellään hyödyllisiä sivustoja, joista on apua ulkomailla työskentelystä kiinnostuneille nuorille.

European Year of Youth: Working abroad in Europe

Ulkomailla työskentelyn edut

EURES on erikoistunut liikkuvuuteen, ja ulkomailla työskentelyllä onkin lukuisia etuja: sen myötä avautuu uusia näkökulmia, kielitaito karttuu ja viestintäkyvyt kehittyvät. Samalla ammatillinen verkosto laajenee kansainvälisesti. Ulkomailla työskentely tarjoaa erityisesti nuorille mahdollisuuden saada arvokasta työkokemusta kansainvälisessä ympäristössä. Riippumatta siitä, päätätkö jäädä asumaan ja työskentelemään uuteen maahan tai palata kotimaahan entistä näyttävämpi ansioluettelo mukanasi, ulkomailla vietetty aika voi vauhdittaa urasi alkuun.

Hyödyllistä luettavaa Euroopan nuorisoportaalissa

Jos olet ulkomailla työskentelystä kiinnostunut nuori, tutustu Euroopan nuorisoportaaliin, josta löydät paljon hyödyllistä materiaalia. Siellä on tietoa Euroopan laajuisista ja maakohtaisista mahdollisuuksista ja aloitteista, jotka on suunnattu Euroopassa asuville, opiskeleville ja työskenteleville nuorille. Kiinnostavaa luettavaa on etenkin Työ-sivun ”Lähde ulkomaille”-osiossa. Se sisältää linkkejä, joista saat tietoa muista työskentelymahdollisuuksista eri EU-maissa, sekä eurooppalaisten nuorten inspiroivia kertomuksia asumisesta ja työskentelystä ulkomailla. Osiossa on myös linkkejä hyödyllisiin artikkeleihin erilaisista aiheista kuten hankitun osaamisen tunnustamisesta ulkomailla. Osa artikkeleista käsittelee myös tiettyjä työnkuvia yksityiskohtaisemmin, esimerkiksi au pair -työtä ulkomailla ja taiteilijoiden liikkuvuusmahdollisuuksia.

Muita hyödyllisiä resursseja: tutustu EYY2022 -verkkosivustoon

Jos haluat tietää lisää nuorille tarjottavista mahdollisuuksista EU:ssa, lue artikkelimme harjoitteluista ja vapaaehtoistyöstä. Euroopan nuorisoportaalissa on myös hyödyllisiä osioita opiskelusta, matkustamisesta ja oppilas- ja nuorisovaihdosta. Näiden resurssien ja EURES-portaalissa olevien tietojen avulla nuoret työnhakijat löytävät kaiken tarvitsemansa tuen uransa aloittamiseen Euroopassa. Euroopan nuorisoportaalin ohella tietoa löytää Euroopan nuorison teemavuoteen erityisesti keskittyvältä EYY2022-verkkosivustolta. Siellä on tietoa erilaisista EYY2022-tapahtumista ympäri Eurooppaa, linkkejä lukuisiin nuorille suunnattuihin EU:n ohjelmiin ja tuettuihin mahdollisuuksiin ja lisäksi nuorten eurooppalaisten kirjoittamia inspiroivia kertomuksia ja artikkeleita. Tutustu innoittaviin mahdollisuuksiin jo tänään.

Jos haet työtä ulkomailta, voit milloin tahansa ottaa yhteyttä EURES-neuvojiin ja selata miljoonia työpaikkailmoituksia EURES-portaalissa.

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Seitsemän tärkeintä asiaa ulkomailla elämisestä ja työskentelystä

Euroopan nuorisoportaali

Euroopan nuorisoportaali: Työ

Euroopan nuorisoportaali: Tarinat

Osaamisesi tunnustetaan kaikissa Euroopan maissa

Au pair  – lastenhoitajana ulkomailla

Taiteilijoiden liikkuvuusmahdollisuudet

Euroopan nuorison teemavuosi: Harjoittelut

Euroopan nuorison teemavuosi:Vapaaehtoistyö

Euroopan nuorisoportaali: Opiskelu

Euroopan nuorisoportaali: Matkustaminen

Euroopan nuorisoportaali: Oppilas- ja nuorisovaihto

EYY2022

Etsi EURES-neuvojia

Löydä työtä Euroopasta

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Hae EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Tiedot

Aiheet
EU:n liikkuvuuden työkalupakkiVinkkejäTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutisetNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
EURES-palvelutApu ja tukiVinkkejäTyömarkkinatietoaAsuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.