Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2022. szeptember 1.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Az ifjúság európai éve: Az Európai Szolidaritási Testület

Az ifjúság európai éve (EYY2022) keretében az EU-ban a fiatalok rendelkezésére álló lehetőségeket vesszük számba. Az Európai Szolidaritási Testület (ESC) nagyszerű helyi és nemzetközi önkéntes lehetőségeket kínál a közösségek javára.

The European Year of Youth: The European Solidarity Corps

Jelentkezés önkéntesnek

Az Európai Szolidaritási Testületbe 17 és 30 év közöttiek jelentkezhetnek, de legalább 18 évesnek kell lenni a szakmai gyakorlat megkezdésekor. Az Európai Szolidaritási Testület akkreditált szervezeteket tartalmazó adatbázisában olyan szervezetek és projektek elérhetőségei találhatók, amelyek önkénteseket keresnek a legkülönbözőbb területeken (pl. oktatás és képzés, állampolgárság és demokratikus szerepvállalás, környezet- és természetvédelem, migráció, kultúra és humanitárius segítségnyújtás), akár külföldön, akár a saját országban. Miután regisztrált, közvetlenül az oldalon keresztül jelentkezhet a lehetőségekre. Miután kiválasztották, mindent elintéznek Önnek.

Ha van egy ötlete arra vonatkozóan, hogyan lehetne javítani a helyi közösséget, alternatívaként lehetőség van arra, hogy legalább öt fiatalból álló kis csoportok szolidaritási projektet hozzanak létre és valósítsanak meg a lakóhelyük szerinti országban 2-12 hónapon keresztül. A csoport döntéseket hoz a projektben alkalmazott munkamódszerről és a projekt irányításáról, és egy coach támogatását is igénybe veheti.

Ha nem tudja, hogy az Európai Szolidaritási Testületben milyen típusú tevékenységet válasszon, töltse ki ezt a kvízt!

Jelentkezés szervezetként

Ha Ön olyan szervezetet képvisel, amely az Európai Szolidaritási Testület keretei közt projektet szeretne indítani, országa illetékes nemzeti irodájának küldött online űrlapokon keresztül jelentkezhet. Évente két pályázati felhívás kerül közzétételre. Ha projektje jóváhagyásra kerül, az Európai Szolidaritási Testület portálján 18 és 30 év közötti motivált fiatalok közül választhat. Szervezete lehetőségeket hirdethet, potenciális résztvevőket kereshet és veheti fel velük a kapcsolatot.

Az Európai Szolidaritási Testület finanszírozása számos előnnyel jár az Ön szervezete számára, többek között:

  • lehetővé teszi, hogy többet tegyen;
  • segít a rendkívül motivált fiatalok készségeinek és lelkesedésének kiaknázásában;
  • lehetővé teszi, hogy tartalmas tanulási élményt nyújtva kapcsolatot teremtsen a fiatalokkal;
  • friss ötleteket hoz a szervezet mindennapi munkájába;
  • ösztönzi a helyi közösséggel való szorosabb kapcsolatokat.

Regisztráljon most,hogy megkezdhesse az Európai Szolidaritási Testület keretei közt a programját. Ha többet szeretne megtudni az ifjúság európai évéről, olvassa el az önkéntességről szóló cikkünket.

 

Kapcsolódó linkek:

Regisztráció

Jelentkezés

Kvíz

Online űrlapok
Nemzeti Hivatal

Pályázati felhívás

Önkéntesség

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Ifjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Oktatás és képzésÉlet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.