Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel2. oktober 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Den europæiske uge for erhvervskompetencer 2019 fremmer livslang erhvervsuddannelse

Den fjerde udgave af den europæiske uge for erhvervskompetencer finder sted den 14.-18. oktober 2019 i Helsinki, Finland. Den afholdes af Europa-Kommissionen i samarbejde med det finske formandskab for Rådet for Den Europæiske Union, og ugen vil fortsat fokusere på værdien af erhvervsuddannelse på alle stadier i livet.

European Vocational Skills Week 2019 promotes lifelong vocational education and training
European Union

Den europæiske uge for erhvervskompetencer, der blev lanceret i 2016, er en årlig kampagne, der skal fremme erhvervsuddannelse gennem en kombination af events, der afholdes i hele Europa på lokalt, regionalt og nationalt plan. Kampagnen samler uddannelsesudbydere, civilsamfundsorganisationer, offentlige myndigheder, erhvervsorganisationer, fagforeninger og den brede offentlighed for at sætte fokus på fordelene ved erhvervsuddannelse og præsentere muligheder i Europa.

Sidste år blev der organiseret over 1 800 events og aktiviteter i forbindelse med 2018-kampagnen, som nåede ud til mere end 2,4 millioner mennesker. I år er der indtil videre allerede registreret næsten 500 events og aktiviteter, og det forventes, at der vil blive afholdt mange flere i løbet af resten af året og i selve ugen.

Et klogt valg for alle

På trods af, at næsten 80 % af de unge, der afslutter en erhvervsuddannelse, hurtigt kommer i arbejde bagefter, betragtes erhvervsuddannelserne stadig af og til som et "andetvalg" i forhold til de mere traditionelle karriereforløb. Den europæiske uge for erhvervskompetencer tager sigte på at ændre denne opfattelse blandt både potentielle arbejdstagere og arbejdsgivere.

"Det centrale emne for vores kampagne i år er "erhvervsuddannelse for alle — kompetencer for livet"," fortæller Marianne Thyssen, kommissær med ansvar for beskæftigelse, sociale anliggender, arbejdsmarkedsforhold, kompetencer og arbejdskraftens mobilitet. "Det er fordi, jeg gerne vil have erhvervsuddannelse til at blive et gyldigt førstevalg for både unge og voksne. Jeg er overbevist om, at erhvervsuddannelse er et godt udgangspunkt for at få en god karriere og et meningsfyldt liv."

Udfyldning af kompetencekløfter

EU arbejder hårdt på at mindske de kompetencekløfter, der findes i den europæiske økonomi som følge af hurtige ændringer i arbejdsmarkedsbehovene. Den europæiske uge for erhvervskompetencer fremhæver, hvordan erhvervsuddannelse kan hjælpe arbejdsgivere med at håndtere de stadigt skiftende kompetencebehov ved at skabe muligheder for opkvalificering og omskoling af de nuværende arbejdstagere. Dette kan hjælpe folk i alle aldre med at tilpasse sig ændringer på arbejdsmarkedet, øge deres potentiale og udføre job af høj kvalitet. Desuden kan det hjælpe virksomheder med at bevare deres konkurrenceforspring i den hastigt forandrende økonomi, som vi har i dag.

Et budskab om topkvalitet

I forbindelse med prisen for høj kvalitet inden for erhvervsuddannelse vil ugen også fremhæve succeser på erhvervsuddannelsesområdet gennem belønning af indsatser fra personer, organisationer og projekter i hele Europa. Priserne uddeles for de resultater, der er opnået på erhvervsuddannelsesområdet inden for en række forskellige kategorier, hvor prisvinderne vælges ved afstemning i en jury bestående af uafhængige medlemmer og offentligheden.

"Den europæiske uge for erhvervskompetencer vil fungere som en platform til formidling af vores budskab om topkvalitet inden for erhvervsuddannelse, og dette budskab vil jeg gerne have ud i hele Europa i både nord, syd, øst og vest", konkluderer kommissær Marianne Thyssen. "For tre år siden gik vi i spidsen for dette ambitiøse initiativ, og hvert år bliver det bedre. Hvert år når vores budskab ud til flere mennesker, og flere mennesker engagerer sig inden for erhvervsuddannelse."

Vær med!

 

Læs mere om den europæiske uge for erhvervskompetencer 2019 via disse links:

Den europæiske uge for erhvervskompetencer 2019 — websted

Den europæiske uge for erhvervskompetencer 2019 — oversigt over events

Den europæiske uge for erhvervskompetencer 2019 — ressourcer

Facebookside med arrangementer:Den europæiske uge for erhvervskompetencer 2019

Det finske rådsformandskabs webside

Følg Marianne Thyssen på Facebook og Twitter

Den europæiske uge for erhvervskompetencerpå Twitter: #EUVocationalSkills, #DiscoverYourTalent

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresmedarbejder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Eksterne EURES-nyhederUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.