Ugrás a fő tartalomra
EURES (EURopean Employment Services)
Sajtócikk2019. november 27.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

25 éves az EURES!

2019-ben az EURES fennállásának 25. évfordulóját ünnepli, és ennek feledhetetlenné tételéhez számítunk az Ön támogatására és aktív részvételére is!

EURES turns 25!
European Commission

Az 1994-ben elindított EURES a foglalkoztatási szolgálatok európai együttműködési hálózata, amelynek célja a munkavállalók szabad mozgásának megkönnyítése. Az évek során az EURES egyre bővült, munkatársainak száma mostanra meghaladja az 1000 főt. Az EURES-hálózatban 32 ország (a 28 uniós tagállam, Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc) együttműködésben végzi munkáját. Az Európán belül fennálló nyelvi korlátok, kulturális különbségek, bürokratikus kihívások, az eltérő munkajogi jogszabályok és a tanulmányi végzettségek elismerésének hiánya ellenére a hálózat az európai polgárok számára nyújtott egyenlő lehetőségek biztosítására kötelezte el magát.

Eddig 14 300 munkáltató vette igénybe a portált, amelyen jelenleg 3,7 millió betöltetlen álláshelyet hirdetnek. Ezek a számadatok jól szemléltetik az EURES kiterjedtségét és napjainkban betöltött fontos szerepét. Működésének következő 25 évében a hálózat biztosítani fogja, hogy minél több lehetséges álláskereső és munkáltató megismerje az EURES szolgáltatásait, céljait, valamint azt, hogy milyen támogatást tud nyújtani életútjuk, illetve felvételi folyamataik során.

Milyen szolgáltatásokat nyújt az EURES?

A személyzet tagjai tájékoztatást és segítséget nyújtanak azoknak az álláskeresőknek, akik egy másik európai országba kívánnak költözni, ideértve az élet- és munkakörülményekkel kapcsolatos tanácsadást is. A munkáltatók számára a más országokból történő munkaerő-toborzáshoz nyújtanak támogatást.

Az EURES álláskeresők ás munkáltatók számára elérhető szolgáltatásait a résztvevő országok állami foglalkoztatási szolgálatai, valamint különböző magán foglalkoztatási szolgálatok, szakszervezetek és munkáltatói szervezetek nyújtják.

Mi az #EURES25?

Az #EURES25 az EURES-hálózat 25. évfordulóját ünneplő, az egész EU-ra kiterjedő, öt hónapos kommunikációs kampány. Az ünnepségsorozat 2020 januárjáig fog tartani.

Melyek a kampány legfőbb célkitűzései?

  • Az EURES által az elmúlt 25 évben elért sikerek megünneplése a hálózat folyamatos növekedésének és eredményeinek bemutatásával.
  • A hálózat sikertörténetének és eredményeinek az EURES-család tagjaival együtt ünneplése.
  • Az álláskeresők számára fontos, hogy ismerjék az EURES-t és igénybe vegyék annak szolgáltatásait. Ennek érdekében közvetlenül az EURES Foglalkoztatási Mobilitás Portálján regisztrálhatnak, illetve az adott országban közvetlenül az EURES munkatársaihoz fordulhatnak.
  • Az EURES ismertségének és láthatóságának növelése az álláskeresők, a munkavállalók, a munkáltatók és minden olyan polgár felé, aki a személyek Európán belüli szabad mozgásának elvét kihasználva igénybe kívánja venni az EURES szolgáltatásait.
  • A jövőbeli lehetőségek légkörének megteremtése olyan új munkáltatókkal, akik érdekeltek lennének az EURES-szel való együttműködésben.

Hogyan vehetek részt az #EURES25 kampányban?

A kampányban az #EURES25 hashtag használatával vehet részt a közösségi médiában.

Az Ön országában vagy régiójában a kampány részeként szervezett rendezvényeket a teljesEURES-rendezvénynaptársegítségével követheti.

Az #EURES25 kampánnyal kapcsolatban a legfrissebb hírekről az EURES Facebook -oldalán, valamint a Twitteren és a LinkedInen tájékozódhat.

Az EURES segítségével talált állást? Ossza meg velünk tapasztalatát és nyerjen!

Ha Ön európai uniós polgár és/vagy lakos, és igénybe vette az EURES szolgáltatásait, ne tétovázzon, mesélje el nekünk sikertörténetét!

A pályázatban való részvétel egyszerű:

  • töltsön fel egy egyperces videót, amelyben elmeséli az EURES-szel kapcsolatos sikertörténetét,
  • a történetbe a legkreatívabb módon szője bele az EURES szót!

A három győztes 500 eurós utalványt kap, amellyel részt vehet:

  • az általa kiválasztott nyelvtanfolyamon

VAGY

  • egy foglalkoztathatósági készségek oktatására irányuló képzésen, hogy növelje esélyeit álmai állásának elnyerésére

Ne késlekedjen! A jelentkezési határidő november 24.

A három szerencsés nyertest december 6-án hirdetik ki.

További részletekért és a pályázatra való jelentkezéshez kattintson ide.

Ne feledje, hogy az Ön közreműködése is szükséges az #EURES25 kampány sikeréhez! Ön eddig is nagyon fontos szerepet játszott az EURES életében, és a továbbiakban is számítunk a támogatására.

 

Kapcsolódó linkek:

EURES-portál

Az Ön EURES-tanácsadója

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

 

Témák
Külső EURES hírekHírek/jelentések/statisztikaKözösségi médiaSikertörténetekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.