Preskoči na glavno vsebino
EURES
Novice28. marec 2018Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

EURES Švedska pomaga iskalcem zaposlitve pripraviti življenjepis ob upoštevanju posebnosti švedskega trga dela

Ste kdaj pomislili, da bi živeli in delali na Švedskem? Država se ponaša z nekaterimi najnaprednejšimi pravicami delavcev, dobro razvito družinsko politiko, inovativno industrijo ter zdravim ravnovesjem med poklicnim in družinskim življenjem.

EURES Sweden helps jobseekers craft CVs specific to Swedish job market
Arbetsformedlingen

K vsemu naštetemu pa je treba dodati še številne osupljive naravne lepote. Če o tem prej niste razmišljali, zdaj verjetno razmišljate!

Prvi korak pri iskanju ustrezne zaposlitve v kateri koli državi je priprava življenjepisa in spremnega dopisa, ki vas prikazuje kot najboljšega kandidata za to vlogo.

Vsako delovno mesto označujejo posebna merila, katerim morate prikrojiti svoj življenjepis. Podobno se tisto, kar delodajalci cenijo pri morebitnem zaposlenem, od države do države razlikuje.

Ob upoštevanju tega je EURES Švedska v partnerstvu s švedskim javnim zavodom za zaposlovanje Arbetsformedlingen pripravil koristen spletni seminar z naslovom „Kako napisati spremni dopis in življenjepis“.

Eno uro dolg videoposnetek v angleščini vsebuje praktične nasvete o tem, kako svojo vlogo kar najbolje strokovno predstaviti, da bi osvojili pozornost kadrovika, oziroma natančneje, švedskega kadrovika.

Videoposnetek je bil predvajan v živo v petek, 12. oktobra, in skoraj 350 ljudi iz celotne EU se je registriralo ter vklopilo računalnik, da bi si ga ogledali. Vendar pa naj vas nikar ne skrbi, če ste ga zamudili, ker je spletni seminar zdaj na voljo na portalu YouTube.

Več spletnih seminarjev, ki so na voljo

„Živeti in delati na Švedskem“ je samo en v sklopu spletnih seminarjev. Vsak je namenjen drugi tematiki, kot na primer „Uspešen razgovor za službo“, „Kako napisati spremni dopis“, „Kako napisati življenjepis“ in „Mreženje“.

Zakaj bi se prijavili?

Spletni seminarji vam bodo pomagali dobro razumeti, kako se lotiti prijave za delovno mesto na Švedskem in s tem povezanih postopkov. Poleg tega pa vam registracija in ogled spletnih seminarjev v živo ponujata možnost zastavljanja vprašanj, na katera takoj dobite odgovore.

Spletni seminarji vam omogočajo vpogled v trg dela in način razmišljanja delodajalcev ter prikazujejo, kako lahko bolje pripravite sebe in svoj življenjepis.  

„Uspeh zagotavlja dejstvo, da lahko spremljate informacije od koder koli v Evropi ter hkrati klepetate in zastavljate vprašanja v realnem času“, pravi pomočnik nacionalnega koordinatorja EURES Švedska, Mikael Lindbom.

Boljša pripravljenost od samega začetka pomeni, da se lahko postopek iskanja službe in pogovor izvajata hitreje, kar ustreza tako iskalcem zaposlitve kot delodajalcem.

Če želite prejemati najnovejše informacije o prihodnjih spletnih seminarjih, lahko sledite zavodu Arbetsformedlingen prek družbenih medijev Facebook, Instagram in Linkedin, ali preverite Euresovo stran prireditev, ki vsebuje več podatkov o različnih dogodkih.

 

Sorodne povezave:

EURES: Življenje in delo na Švedskem

Švedski javni zavod za zaposlovanje Arbetsformedlingen

„Kako napisati spremni dopis in življenjepis“ – spletni seminar

EURES Švedska naspletni strani Facebook

EURES Švedska na Instagramu

EURES Švedska na strani LinkedIn

Euresova stran prireditev

 

Več o tem:

Poiščite Euresovega svetovalca

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

Teme
Poslovanje/podjetništvoNajboljša praksa EURESEURES usposabljanjeNamigi in nasvetiNovice s trga dela/novice mobilnostiTrendi zaposlovanjaSocialni medijiMladina
Povezani razdelki
Življenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.