Direct la conținutul principal
EURES
Știre28 martie 2018Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

EURES Suedia ajută persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să redacteze CV-uri adaptate specificului pieței forței de muncă din Suedia

V-ați gândit vreodată să locuiți și să lucrați în Suedia? Această țară se mândrește cu unele dintre cele mai progresiste drepturi pentru lucrători, cu numeroase politici axate pe familie, cu o industrie inovatoare și cu un echilibru sănătos între viața profesională și cea privată.

EURES Sweden helps jobseekers craft CVs specific to Swedish job market
Arbetsformedlingen

În plus, toate acestea sunt completate de un decor natural de o frumusețe uimitoare. Dacă nu v-ați gândit până acum să locuiți și să lucrați în Suedia, probabil că în clipa aceasta vă gândiți la această posibilitate!

Primul pas pe calea găsirii unui loc de muncă potrivit în orice țară constă în crearea unui CV și a unei scrisori de intenție care să demonstreze că sunteți cel mai bun candidat pentru postul respectiv.

Fiecare loc de muncă presupune anumite criterii specifice, în funcție de care ar trebui să încercați să vă adaptați CV-ul. În mod similar, însușirile apreciate de angajatori la un potențial angajat pot să difere de la o țară la alta.

Pornind de la aceste premise, EURES Suedia, în parteneriat cu serviciul public de ocupare a forței de muncă din Suedia, Arbetsformedlingen, a realizat un webinar util intitulat „Cum se redactează o scrisoare de intenție și un CV”.

Acest material video în limba engleză, cu durata de o oră, oferă sfaturi practice despre modul cel mai profesionist de prezentare a candidaturii, menit să atragă atenția unui recrutor – mai precis, a unui recrutor suedez.

Materialul a fost difuzat în direct în ziua de joi, 12 octombrie, iar aproape 350 de persoane de pe tot cuprinsul Uniunii Europene s-au înregistrat și s-au conectat pentru a-l urmări. Dar nu vă îngrijorați dacă l-ați ratat, deoarece webinarul poate fi urmărit acum și pe YouTube.

Mai multe webinare disponibile

„Viața și munca în Suedia” reprezintă doar unul dintr-o serie de webinare. Fiecare dintre acestea se axează pe o temă diferită, de exemplu „Cum să reușești la interviul de angajare”, „Cum se redactează o scrisoare de intenție”, „Cum se redactează un CV” și „Despre relaționare”.

De ce merită să vă înscrieți?

Webinarele vă vor ajuta să înțelegeți corect modul în care trebuie să abordați demersul candidării la un loc de muncă în Suedia și procedurile aferente. În plus, înregistrarea și urmărirea webinarelor în direct vă oferă și posibilitatea de a adresa întrebări la care să primiți răspuns imediat.

Webinarele reprezintă un mod foarte bun de a obține informații despre piața muncii, de a cunoaște mentalitatea angajatorilor și de a afla cum să redactați un CV mai bun și cum să vă prezentați mai bine.  

„Succesul se datorează faptului că oamenii pot să urmărească informațiile din orice loc din Europa, putând în același timp să participe la discuții și să pună întrebări specifice în timp real”, spune Mikael Lindbom, coordonator național adjunct la EURES Suedia.

O pregătire inițială mai bună face ca procesul de căutare a unui loc de muncă și de intervievare să se poată derula mai rapid, lucru benefic atât pentru solicitanții de locuri de muncă, cât și pentru angajatori.

Pentru a fi la curent cu webinarele următoare, puteți să urmăriți serviciul Arbetsformedlingen pe platformele sociale Facebook, Instagram și Linkedin sau să consultați pagina EURES dedicată evenimentelor, ca să obțineți mai multe detalii despre o varietate de evenimente.

 

Linkuri conexe:

EURES: Condiții de viață și de muncă în Suedia

Serviciul public de ocupare a forței de muncă din Suedia, Arbetsformedlingen

„Cum se redactează o scrisoare de intenție și un CV” – webinar

Pagina de Facebook a EURES Suedia

EURES Suedia pe Instagram

Pagina LinkedIn a Eures Suedia

Pagina EURES dedicată evenimentelor

 

Mai multe informații:

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatCele mai bune practici EURESformare EURESSugestii și sfaturiȘtiri despre piața muncii/știri despre mobilitateTendințe de recrutareRețelele de socializareTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.