Skip to main content
EURES
News article9 mai 2017European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Eures Sverige: gir forfattere håp

Med et spennende rekrutteringsarrangement i Polen har Eures Sverige åpnet dører i hele Europa for svenske forfattere.

EURES Sweden: Giving Writers Hope

Arrangementet var et samarbeid mellom Arbetsförmedlingen Kultur Media hos Eures Sverige og Polsk Filminstitutt. Deres felles mål var å bringe svenske manusforfattere sammen med polske produsenter på jakt etter nye talenter.

Arrangementet gikk av stabelen 23. mars i Warszawa, og målet var å bygge bro mellom kreative hoder og de med midler til kreativt arbeid.

Arbetsförmedlingen Kultur Media oppfordret svenske manusforfattere i alle sjangere, fra drama og krim til ungdoms- og barnefilmer, til å søke. Av de 60 håpefulle og talentfulle søkerne ble det valgt ut elleve finalister. Finalistene reiste deretter til Polen for å delta på arrangementet i Polsk Filminstitutts lokaler, Kino Rejs, hvor de møtte polske produsenter som var invitert til arrangementet.

Manusforfatterne fikk åtte minutter hver til å presentere manuset sitt for produsentene, og etterpå ble det arrangert en mottakelse der de kunne mingle og knytte kontakter.

Håpet er at resultatene skal bli like gode som etter tilsvarende arrangementer i Berlin. Tilbakemeldingene fra deltakerne på de fire arrangementene som har vært holdt i perioden 2013–2016, viser at 20 % av deltakerne har fått kontrakt med en produsent.

Dette er svært gode resultater for en bransje som det notorisk er vanskelig å få innpass i. Det sies at det vanskeligste mediet å skrive for, er film, for som filmforfatter er ikke egenutgivelser akkurat noe alternativ. Suksessen avhenger i høy grad av at du klarer å gi arbeidet ditt til rett person til rett tid, men bare det å bli lest kan synes å være en nesten umulig oppgave.

Det er disse hindringene Eures Sverige håper å overvinne gjennom arrangementer som dette. Målet er å gi svenske forfattere en lettere tilgjengelig plattform og gi dem mulighet til å knytte kontakter med fagfolk i bransjen og arbeide over hele Europa.

Dette arrangementet var det andre i rekken i Polen, og flere er under planlegging og vil snart gå av stabelen i andre europeiske byer som Berlin og London. For oppdateringer om tilsvarende arrangementer i regi av Kultur Media-seksjonen i Eures i Sverige og andre spennende arrangementer, følg med på Nyheter på Eures-portalen.

 

Relevante lenker:

Arbetsförmedlingen Kultur Media

Polsk Filminstitutt

 

Les mer:

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures' jobbdatabase

Eures' tjenester for arbeidsgivere

Eures' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapRåd og tipsJobbdager/arrangementerArbeidsmarkedsnyheter/mobilitetsnyheterNyheter/rapporter/statistikkRekrutteringstrenderSuksesshistorier
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.