Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli9. toukokuuta 2017Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Ruotsin EURES - Toivoa kirjailijoille

Ruotsin EURES avaa ovia ruotsalaisille kirjailijoille Eurooppaan jännittävässä Puolassa järjestetyssä rekrytointitapahtumassa.

EURES Sweden: Giving Writers Hope

Ruotsin EURES, julkisen työllistämispalvelunkulttuurimedian jaosto ja Puolan elokuvainstituutti järjestivät tilaisuuden yhteistyönä. Heidän tavoitteena oli tuoda ruotsalaisia käsikirjoittajia yhteen puolalaisten uusia lahjakkuuksia etsivien tuottajien kanssa.

Varsovassa 23. maaliskuuta järjestetyn tilaisuuden tarkoituksena oli kuroa umpeen luovien ajattelijoiden ja luovia välineitä tarjoavien yritysten ja organisaatioiden välistä kuilua.

Ruotsin kuluttuurialan työllistämispalvelu pyysi hakemuksia fiktion kaikkien eri alojen, kuten draaman, rikoskirjallisuuden, nuorten ja lastenkirjallisuuden ruotsalaisilta käsikirjoittajilta. Yhteensä 60 lupaavan ja lahjakkaan käsikirjoittajan hakemuksista valittiin 11. Nämä finalistit matkustivat Puolaan osallistuakseen Puolan elokuvainstituutin Kino Rejsissä järjestettyyn tilaisuuteen, jossa he tapasivat sinne kutsuttuja puolalaisia tuottajia.

Käsikirjoittajilla oli 8 minuuttia aikaa esitellä käsikirjoituksensa tuottajalle, ja jälkeenpäin he olivat mukana vastaanotolla verkostoituakseen ja solmiakseen suhteita yrityksiin.

Tilaisuudesta saatujen tulosten odotetaan olevan yhtä myönteisiä kuin aikaisemmin Berliinissä järjestettyjen nk. kirjailijaesittelyjen. Neljässä aikaisemmassa tilaisuudessa vuosina 2013 -2016 mukana olleilta osallistujilta kerätyn palautteen mukaan 20 % heistä oli allekirjoittanut tuotantosopimuksen.

Tämä on loistava tulos ottaen huomioon, että kyseiselle alalle on erityisen vaikeata päästä. Pääsy käsikirjoittajan uralle kuuluu luovien alojen vaikeimpiin, koska se eroaa muista kirjallisista aloista siinä, että käsikirjoittajana et voi julkaista omia teoksia. Onnistuminen riippuu pitkälti siitä, onnistutko tarjoamaan työsi oikealle henkilölle oikeaan aikaan. Samalla on melkein mahdotonta saada joku edes lukemaan käsikirjoituksesi.

Ruotsin EURES pyrkiikin voittamaan tällaiset esteet järjestämällä edellä mainittuja tilaisuuksia. Tavoitteena on tarjota ruotsalaislle kirjailijoille helposti käytettävä foorumi, ja tarjota heille mahdollisuus luoda yhteyksiä alan ammattilaisiin ja työllistyä myös muualla Euroopassa.

Äskettäin Puolassa järjestetty tilaisuus oli toinen laatuaan ja uusia suunnitellaan järjestettäviksi lähiaikoina muissa Euroopan kaupungeissa, kuten Berliinissä ja Lontoossa. Päivitettyä tietoa samanlaisista Ruotsin EURESinkulttuurimedian jaoston järjestämistä tilaisuuksista ja muista kiinnostavista tulevista tapahtumista on EURESin uutisportaalissa.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

Julkinen työllistämispalvelu Kultur Media

Puolan elokuvainstituutti

 

Lisätietoja:

Hae EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+:ssa

Aiheet
Liiketoiminta / YrittäjyysVinkkejäTyöpäivät/tapahtumatTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutisetUutiset/raportit/tilastotRekrytointitrenditMenestystarinat
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.