Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel9. maj 2017Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Eures Sverige: Håb for forfattere

Eures Sverige har åbnet dørene for svenske forfattere i hele Europa med et spændende rekrutteringsarrangement, der blev afholdt i Polen.

EURES Sweden: Giving Writers Hope

Arrangementet var en samarbejdsindsats mellem den offentlige arbejdsformidlings afdeling for kulturmedier hos Eures Sverige og det polske filminstitut. Deres fælles mål var at bringe svenske manuskriptforfattere sammen ansigt til ansigt med polske producenter, der var på udkig efter nye talenter.

Arrangementet, der blev afholdt den 23. marts i Warszawa, havde til formål at bygge bro over kløften mellem de kreative sjæle og dem med de kreative midler.

Den svenske arbejdsformidlings afdeling for kulturmedier indkaldte ansøgninger fra svenske manuskriptforfattere fra alle fiktionsgenrer, herunder drama, krimi, unge voksne og børn. Af 60 håbefulde og dygtige ansøgere blev 11 manuskriptforfattere udvalgt. Disse finalister rejste derefter til Polen for at deltage i arrangementet hos det polske filminstituts Kino Rejs og mødtes med polske producenter, der var blevet indbudt til at deltage.

Forfatterne fik hver 8 minutter til at præsentere deres manuskripter for producenterne og deltog efterfølgende i en reception, hvor de kunne netværke og knytte forretningsforbindelser.

Resultatet forventes at videreføre succesen fra tidligere forfatterpræsentationer afholdt i Berlin. Feedback, der var indsamlet fra deltagerne i de tidligere fire arrangementer i perioden 2013-2016, viste, at 20 % af dem underskrev en kontrakt med en producent.

Dette er et fint resultat for en branche, som det er notorisk vanskeligt at få adgang til. Manuskriptskrivning anses ofte for at være den sværeste nød at knække i forbindelse med kreative karrierer, da det adskiller sig fra andre skrivemedier ved ikke at give mulighed for egenpublicering. Succes er i høj grad afhængig af, at ens arbejde kommer i hænderne på den rette person på det rette tidspunkt, mens det synes at være næsten en umulig opgave blot at få det læst.

Det er disse hindringer, som Eures Sverige håber at overvinde med arrangementer som dette. Formålet er at tilvejebringe en mere tilgængelig platform for svenske forfattere og gøre det muligt for dem at knytte forbindelser til branchefolk og få beskæftigelse i hele Europa.

Dette seneste arrangement var det andet, der blev afholdt i Polen, og andre er planlagt i den nærmeste fremtid i byer i andre europæiske byer, f.eks. Berlin og London. Opdateringer om lignende arrangementer tilrettelagt af afdelingen for kulturmedier hos Eures Sverige og andre spændende fremtidige arrangementer findes på Eures' nyhedsportal.

 

Relevante links:

Den offentlige arbejdsformidlings afdeling for kulturmedier

Det polske filminstitut

 

Læs mere:

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
Forretning/iværksætteriRåd og tipsJobdage/begivenhederArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederNyheder/rapporter/statistikRekrutteringstendenserSucceshistorier
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.