Direct la conținutul principal
EURES
Știre13 septembrie 2021Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Oportunități EURES: Ce trebuie să știți

Pentru a profita pe deplin de oportunitățile pe care le oferă EURES, am elaborat un ghid rapid. Dacă vă întrebați cum vă poate ajuta platforma, citiți în continuare.

EURES opportunities: What you need to know
EURES

Găsirea locului de muncă visat

EURES stochează mii de CV-uri pe care angajatorii din întreaga Europă le pot găsi cu ușurință în orice moment. Totodată, promovează o mare diversitate de posturi vacante în toate sectoarele – tot ce trebuie să faceți este să căutați tipul de loc de muncă pe care îl doriți. Când găsiți un post vacant potrivit, urmați pașii simpli sugerați de EURES pentru a arăta angajatorului că sunteți interesat și depuneți-vă candidatura. Între timp, dacă aveți întrebări despre locul de muncă sau țara în care se află, puteți contacta un consilier EURES local, care va fi încântat să vă ajute să obțineți răspunsuri la întrebări și care vă va oferi asistență în căutarea dumneavoastră.

Stabilirea într-un loc nou

Un loc de muncă nou vă poate duce într-un loc nou. Mutarea într-o regiune sau țară nouă poate părea o experiență dificilă și descurajantă, dar EURES vă este alături. Consilierii EURES locali vă ghidează pas cu pas pe toată durata mutării. Având experiență în toate aspectele mutării, vă pot ajuta cu orice, de la găsirea unei locuințe până la deschiderea unui nou cont bancar.

Socializare

Ca parte a misiunii sale de a corela persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă cu locurile de muncă, EURES joacă un rol important în organizarea Zilelor europene ale locurilor de muncă (online), evenimente de recrutare care pun în legătură angajatorii din întreaga Europă și solicitanții de locuri de muncă. Evenimentele implică prezentări din partea angajatorilor participanți, în căutare de lucrători, și puncte de informare despre munca în străinătate. Ele oferă posibilitatea de a adresa întrebări diferitelor întreprinderi despre condițiile lor de muncă, despre piața muncii, despre procesele de recrutare și chiar despre locurile de muncă pe care le promovează. Întâlnirea cu angajatorii nu numai că poate duce la angajare, ci este și o șansă de a vă extinde rețeaua și de a afla mai multe despre cum funcționează organizațiile.

Acces la sprijin suplimentar

Nu este întotdeauna ușor să găsești un loc de muncă și să te muți în altă țară, motiv pentru care EURES oferă mai mult decât o listă de posturi vacante. Aproape 1 000 de consilieri EURES sunt disponibili pentru a vă ghida de-a lungul întregii dumneavoastră cariere, răspunzând la toate întrebările pe care le-ați putea avea pe parcurs. Fiecare regiune are consilieri locali specializați în furnizarea de informații, orientare și plasament atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și angajatorilor. În unele cazuri, EURES vă ajută să accesați sprijin financiar, de exemplu granturi și vouchere de călătorie, pentru a vă asigura că tranziția profesională este cât mai lină posibil, precum și oportunități de învățare și dezvoltare pentru a vă dezvolta competențele și a le prezenta potențialilor angajatori. Prin acțiuni și inițiative precum Programul specific de mobilitate al EURES și Europass, EURES lucrează pentru a vă oferi instrumentele de care aveți nevoie în cariera dumneavoastră.

Obținerea de noi sfaturi și sugestii

Portalul EURES include o pagină dedicată  sugestiilor și sfaturilor practice pentru a vă ajuta să căutați oportunități de angajare, în alte țări și cu noi experiențe de viață în Europa. Ele se referă la modul și locul în care se pot găsi informații despre piața muncii, aspectele juridice ale mobilității, solicitarea de locuri de muncă și aspectele esențiale care trebuie luate în considerare la mutarea într-o țară nouă.

Puteți găsi mai multe informații despre serviciile EURES vizitând diferitele secțiuni ale acestui site. Găsiți datele de contact ale membrilor și partenerilor EURES pe pagina „EURES în țara dumneavoastră” sau contactați un consilier EURES direct prin telefon, e-mail sau chat. De asemenea, puteți contacta serviciul de asistență al EURES pentru a vă ajuta să utilizați portalul sau pentru a vă răspunde la întrebări.

Aveți multe lucruri de descoperit, așa că înregistrați-vă pentru a avea un cont gratuit chiar de astăzi și pentru a putea începe!                                                                                                  În parteneriat cu EURES, Portalul european pentru mobilitatea forței de muncă.

 

Linkuri conexe:

Zilele europene ale locurilor de muncă (online)

Programul specific de mobilitate al EURES

Europass

Sugestii și sfaturi

EURES în țara dumneavoastră

Contactați un consilier EURES

Serviciul de asistență al EURES

Înregistrați-vă pentru a avea un cont gratuit
 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatSetul de instrumente al UE pentru mobilitateCele mai bune practici EURESformare EURESTineret
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.