Skip to main content
EURES
News article13 september 2021European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

EURES-muligheter: Alt du trenger å vite

Vi har utarbeidet en hurtigveiledning for har å hjelpe deg med å dra nytte av alle mulighetene som EURES har å tilby. Hvis du lurer på hvordan plattformen kan hjelpe deg, fortsett å lese.

EURES opportunities: What you need to know
EURES

Finne drømmejobben

EURES lagrer tusenvis av CVer som arbeidsgivere fra hele Europa har tilgang til enhver tid. Det markedsfører også et bredt spekter av stillinger på tvers av alle sektorene – alt du trenger å gjøre er å søke etter hvilken type jobber du ser etter. Når du finner en passende stillingsannonse, følger du de enkle trinnene angitt av EURES for å gi arbeidsgiveren beskjed om at du er interessert i stillingen og sende inn en søknad. Hvis du har spørsmål om stillingen eller landet den tilbys i, må du også gjerne kontakte en lokal EURES-rådgiver for å få svar på spørsmål og hjelp med søket.

Bosette seg på et nytt sted

En ny jobb kan ta deg til et nytt sted. Å flytte til en ny region eller et nytt land kan virke som utfordrende og skremmende, EURES sørger imidlertid for at du ikke trenger å håndtere det alene. Lokale EURES-rådgivere veileder deg gjennom hvert trinn i flyttingen. De har erfaring med alle aspekter ved en flytting og kan støtte deg med alt fra å finne et sted å bo til å opprette en ny bankkonto.

Nettverksbygging

Som en del av dets misjon om å matche jobbsøkere med ledige stillinger, spiller EURES en stor rolle i organiseringen av nettbaserte europeiske jobbdager, rekrutteringsarrangementer som setter arbeidsgivere fra hele Europa i kontakt med jobbsøkere. Arrangementene innebærer presentasjoner fra deltakende arbeidsgivere som leter etter arbeidstakere og informasjonspunkter om å jobbe i utlandet. De er en mulighet til å spørre forskjellige selskaper om deres arbeidsvilkår, arbeidsmarked, rekrutteringsprosesser og til og med utlyste stillinger. Møter med arbeidsgivere kan ikke bare resultere i sysselsetting, det er også en sjanse til å utvide nettverket ditt og lære mer om hvordan organisasjoner fungerer.

Tilgang til ekstra støtte

Å finne en jobb og flytte er ikke alltid like lett, av den grunn tilbyr EURES mer enn bare en liste over ledige stillinger. Nesten 1000 EURES-rådgivere er tilgjengelige for å veilede deg gjennom karrièren og svare på spørsmål underveis. Hver region har lokale rådgivere som er spesialisert på å gi informasjon, veiledning og formidling til både arbeidssøkere og arbeidsgivere. I noen tilfeller kan EURES hjelpe deg med å søke om økonomisk støtte, for eksempel tilskudd og dekning av reiseutgifter, for å sikre at jobbovergangen din blir så sømløs som mulig, i tillegg til lærings- og utviklingsmuligheter for å utvide kompetansen og vise den til potensielle arbeidsgivere. Ved hjelp av tiltak og initiativer som EURES målrettede mobilitetsordning (TMS) og Europass, jobber EURES for å utstyre deg med de rette verktøyene for karrièren din.

Erverve nye tips og triks

EURES-portalens nettsted inneholder en side dedikert til praktisk råd og tips for å hjelpe deg med å navigere i jobbmuligheter, flytting over landegrenser og livet i Europa. De inneholder opplysninger om hvordan og hvor du finner informasjon om arbeidsmarkedet, de juridiske aspektene knyttet til mobilitet, jobbsøknader og de viktigste tingene du bør vurdere når du skal flytte til et nytt land.

Du finner mer informasjon om EURES tjenester ved å ta en titt på de forskjellige delene av dette nettstedet. Du finner kontaktinformasjonen til EURES-medlemmer og -partnere på «EURES i ditt land»-siden. Du kan også ta kontakt med en EURES-rådgiver via telefon, e-post eller chattetjenesten. Du kan også kontakt EURES-kundestøtten for å få hjelp med å bruke portalen eller andre spørsmål du måtte ha.

Det finnes mye å utforske, så registrere deg for en gratis konto i dag og kom i gang!                  I partnerskap med EURES, den europeiske jobbmobilitetsportalen.

 

Relevante lenker:                                                                                                         

Nettbaserte europeiske jobbdager

EURES målrettet mobilitetsordning (TMS)

Europass

Råd og tips

EURES i ditt land

Kontakt en EURES-rådgiver

EURES-kundestøtte

Gratis registrering
 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapEU-verktøykasse for mobilitetEURES beste praksisEURES opplæringUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.