Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli13. syyskuuta 2021Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

EURES tarjoaa mahdollisuuksia: mitä on hyvä tietää

Pikaoppaamme auttaa saamaan kaiken irti EURESin tarjoamista mahdollisuuksista. Jos mietit, mitä hyötyä EURES-portaalista voisi olla sinulle, jatka lukemista.

EURES opportunities: What you need to know
EURES

Löydä unelmatyösi

EURESin välityksellä työnantajat eri puolilta Eurooppaa saavat helposti milloin tahansa katsottavakseen tuhansia ansioluetteloita. Euroopan ammatillisen liikkuvuuden portaalin ansiosta saatavilla on ilmoituksia monenlaisista avoimista työpaikoista kaikilta aloilta. Sinun tarvitsee vain etsiä työtä, jota haluat tehdä. Kun löydät sopivan työpaikan, seuraa yksinkertaisia vaiheita hakemuksen lähettämiseksi EURES-portaalissa, ja osoita työnantajalle, että olet kiinnostunut paikasta. Jos sinulla on kysyttävää työpaikasta tai maasta, jossa työpaikka on, voit ottaa yhteyttä paikalliseen EURES-neuvojaan, joka vastaa mielellään kysymyksiin ja tukee hakuprosessiasi.

Muuttaminen uusiin maisemiin

Uusi työpaikka voi tarkoittaa muuttoa. Toiselle alueelle tai toiseen maahan muuttaminen voi tuntua haastavalta ja arveluttaakin, mutta EURES varmistaa, ettet jää yksin. Paikalliset EURES-neuvojat auttavat kaikissa muuton vaiheissa. Heillä on kattavasti kokemusta muuttoon liittyvistä seikoista, ja he voivat auttaa kaikessa, aina majoituksen etsimisestä pankkitilin avaamiseen.

Verkostoituminen

Osana tehtäväänsä auttaa työnhakijoita ja työnantajia löytämään toisensa EURES on keskeisessä osassa  Euroopan (verkossa järjestettävien) työpaikkapäivien organisoinnissa. Näissä rekrytointitapahtumissa saatetaan yhteen eurooppalaisia työnantajia ja työnhakijoita. Tapahtumissa työvoimaa etsivät työnantajat esittelevät toimintaansa ja tiedotuspisteissä jaetaan tietoa työskentelystä ulkomailla. Samalla on mahdollisuus kysyä eri yrityksiltä niiden työoloista ja -ehdoista, työmarkkinoista, rekrytointiprosesseista sekä pyytää lisätietoa niiden ilmoittamista työpaikoista. Työnantajien tapaaminen voi johtaa työsuhteeseen, ja se antaa lisäksi mahdollisuuden laajentaa omaa verkostoa ja saada tietoa organisaatioiden toiminnasta.

Lisätukea

Työpaikan saaminen ja muuttaminen ei aina ole helppo prosessi. Siksi EURESilla on tarjottavanaan enemmän kuin vain luettelo avoimista työpaikoista. Sen lähes tuhat EURES-neuvojaa ohjaavat hakijoita läpi koko urapolun ja vastaavat kaikkiin matkan varrella esiin tuleviin kysymyksiin. Kullakin maantieteellisellä alueella on paikallisia neuvojia, joiden erikoisalaa ovat tiedottaminen, opastaminen ja työnvälitys. He palvelevat sekä työnhakijoita että työnantajia. Toisinaan EURES voi auttaa saamaan taloudellista tukea, kuten avustuksia ja matkaseteleitä, jotta työpaikan vaihtaminen kävisi sujuvasti. EURES voi auttaa myös löytämään oppimis- ja kehittymismahdollisuuksia, joiden avulla hakijat voivat parantaa taitojaan ja tuoda osaamisensa esiin mahdollisille työnantajille. EURESilla on erilaisia toimia ja aloitteita. Niitä ovat esimerkiksi EURESin kohdennettu liikkuvuusohjelma ja Europass, jotka antavat uraa varten hyvät työkalut.

Uusia vinkkejä

EURES-portaalin verkkosivustolla on käytännöllinen  Vinkkejä-sivu, joka auttaa etsimään työmahdollisuuksia, muuttamaan yli rajojen ja elämään Euroopassa. Sivustolta selviää, miten ja mistä on saatavissa tietoa työmarkkinoista, liikkuvuuden oikeudellisista näkökohdista, työnhausta ja keskeisistä huomioon otettavista seikoista, kun muuttaa uuteen maahan.

Saat lisätietoa EURESin palveluista tutustumalla sen verkkosivuston eri osioihin. Lisätietoa EURESin jäsenistä ja yhteistyökumppaneista on sivustolla EURES omassa maassasi. Voit myös  ottaa yhteyttä EURES-neuvojaan puhelimen tai sähköpostin tai verkkokeskustelun kautta. Portaalin käytössä tai muissa kysymyksissä saat apua EURESin tukikeskuksesta.

Saatavilla on paljon tietoa, joten luo maksuton tili jo tänään ja pääset alkuun!          Yhteistyössä Euroopan ammatillisen liikkuvuuden EURES-portaalin kanssa.

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Euroopan työpaikkapäivät (verkossa)

EURESin kohdennettu liikkuvuusohjelma

Europass

Vinkkejä

EURES omassa maassasi

Ota yhteyttä EURES-neuvojaan

EURESin tukikeskus

Luo maksuton tili
 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat tapahtumat verkossa

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
Liiketoiminta / YrittäjyysEU:n liikkuvuuden työkalupakkiEURESin paras käytäntöEURES-koulutusNuoriso
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.