Skip to main content
EURES
News article8 oktober 2020European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

EURES hjelper Pere med å starte en ny karriere utenlands

Et informasjonsarrangement i Spania var begynnelsen på Peres erfaring med EURES. Siden den gang har Pere flyttet til Tyskland og fullført sitt første år med fagopplæring.

EURES helps Pere begin a new career abroad
Pere Castellvell

Etter å ha hatt diverse jobber i forskjellige sektorer i hjemlandet var Pere Castellvell på utkikk etter en jobb i hotell- og restaurantsektoren da han deltok på arrangementet «Bo og jobbe i Tyskland» i Katalonia i Spania.

På arrangementet viste Pere interesse for potensielle muligheter i Tyskland og ble satt i kontakt med EURES-rådgiver Sofia Tornikidou fra sentralkontoret for utenlands- og fagformidling (Zentrale Auslands- und Fachvermittlung, ZAV), en avdeling under det tyske arbeidsformidlingskontoret.

EURES-rådgiver hjelper med å finne jobbmuligheter

Sofia begynte å hjelpe Pere med å lete etter jobbmuligheter i Tyskland. Fram til da hadde Pere konsentrert seg om hotell- og restaurantsektoren, men ikke greid å finne mange muligheter fordi han manglet relevant kompetanse og erfaring. Sofia oppfordret ham til å utvide søket og se etter en praksisplass for å spesialisere seg i en annen bransje. Tyskland er velkjent for sin fagopplæringssektor, og Sofia visste at Pere ville ha muligheter i landet.

«Som yrkesrådgiver ga jeg ham råd om fagopplæringsmuligheter som ung i Tyskland», minnes hun. «Da jeg forklarte utdanningssystemet i Tyskland, foreslo jeg [å søke på] praksisplasser. Vi kikket gjennom søknadsdokumentene sammen og snakket om finansieringsmuligheter.»

Økonomisk støtte via «Din første EURES-jobb»

Med Sofias hjelp sikret Pere seg en praksisplass som lageroperatør i et selskap i Stuttgart i Tyskland. Sofia hjalp også Pere med å motta økonomisk støtte via tiltaket «Din første EURES-jobb». «Din første EURES-jobb» er et jobbmobilitetstiltak for EU-innbyggere i alderen 18–35 som leter etter en jobb- eller opplæringsmulighet i et annet land i EU. Gjennom tiltaket fikk Pere økonomisk støtte for å kunne flytte til Tyskland.

Videre i den nye jobben i en spesialisert rolle

Da Pere fullførte praksisen i 2019, ga selskapet ham mulighet til å fortsette i jobben ved å utdanne seg som lagerlogistikkspesialist. Pere innser hvor langt han har kommet i jobben siden han flyttet til Tyskland, og er takknemlig overfor EURES for støtten. «Takk, EURES og ZAV. Jeg er så takknemlig og glad for å kunne bruke denne fantastiske muligheten som Europa ga meg,» sier han. «Jeg synes denne muligheten er utrolig, og kan anbefale fagopplæring.»

Med støtte fra EURES har Pere opparbeidet seg ny kompetanse og faglige kvalifikasjoner. Nå ønsker han å ta nye skritt i karrieren og arbeider med tysk- og engelskkunnskapene, slik at han er klar for nye utfordringer. «Jeg har fortsatt rom for å utvikle meg,» sier han.

Hvis du også er i alderen 18–35 og interessert i å finne en jobb- eller opplæringsmulighet i et annet EU-land, Norge eller Island, kan «Din første EURES-jobb» kanskje hjelpe deg med det. Du kan få informasjon ved å kontakte en EURES-rådgiver eller besøke: https://www.yourfirsteuresjob.eu/

 

Relevante lenker:

Din første EURES-jobb

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-land

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Nærmere opplysninger

Temaer
SuksesshistorierUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.