Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Οκτωβρίου 2020Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Ο Pere αρχίζει μια νέα σταδιοδρομία στο εξωτερικό χάρη στο EURES

H συμμετοχή του Pere σε μια ενημερωτική εκδήλωση στην Ισπανία ήταν η αρχή του ταξιδιού του με το EURES. Μετά την εκδήλωση, ο Pere μετακόμισε στη Γερμανία και ολοκλήρωσε εκεί το πρώτο έτος της επαγγελματικής του κατάρτισης.

EURES helps Pere begin a new career abroad
Pere Castellvell

Ο Pere Castellvell, έχοντας εργαστεί σε διάφορες θέσεις εργασίας σε ποικίλους τομείς στη χώρα καταγωγής του, όταν παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Διαβίωση και εργασία στη Γερμανία» που πραγματοποιήθηκε στην Καταλονία της Ισπανίας αναζητούσε εργασία στον τομέα των ξενοδοχειακών υπηρεσιών και της εστίασης.

Στην εκδήλωση, ο Pere έδειξε το ενδιαφέρον του για πιθανές ευκαιρίες απασχόλησης στη Γερμανία και ήρθε σε επαφή με τη σύμβουλο του EURES Σοφία Τορνικίδου της γερμανικής υπηρεσίας διεθνών τοποθετήσεων (Zentrale Auslands- und Fachvermittlung, ZAV) του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης.

Η σύμβουλος του EURES βοηθά στον εντοπισμό των επαγγελματικών ευκαιριών

Καταρχάς, η Σόφια βοήθησε τον Pere να αναζητήσει ευκαιρίες απασχόλησης στη Γερμανία. Μέχρι τότε, ο Pere είχε επικεντρωθεί στον τομέα των ξενοδοχειακών υπηρεσιών και της εστίασης, αλλά δεν είχε κατορθώσει να βρει ευκαιρίες, διότι δεν είχε τις κατάλληλες δεξιότητες και εμπειρία. Η Σόφια τον ενθάρρυνε να διευρύνει την αναζήτησή του και να αναζητήσει θέση μαθητείας ώστε να εξειδικευτεί σε διαφορετικό οικονομικό κλάδο. Η Γερμανία είναι γνωστή για τον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και η Σόφια ήξερε ότι θα υπήρχαν ευκαιρίες για τον Pere στη χώρα.

«Ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, τον ενημέρωσα σχετικά με τις ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης για τους νέους στη Γερμανία», θυμάται. «Αφού του εξήγησα το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας, του πρότεινα να υποβάλει αίτηση για μαθητεία. Μελετήσαμε μαζί τα έγγραφα της αίτησης και συζητήσαμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης.»

Χρηματοδοτική στήριξη μέσω της πρωτοβουλίας «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES»

Με τη βοήθεια της Σόφιας, ο Pere εξασφάλισε θέση μαθητείας στη διαχείριση αποθήκης σε μια εταιρεία στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Η Σόφια βοήθησε επίσης τον Pere να λάβει χρηματοδοτική στήριξη μέσω του προγράμματος «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES». Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας για πολίτες της ΕΕ ηλικίας 18-35 ετών που αναζητούν εργασία ή ευκαιρίες κατάρτισης στο εξωτερικό εντός της ΕΕ. Το πρόγραμμα παρείχε οικονομική στήριξη για τη μετεγκατάσταση του Pere στη Γερμανία.

Η εξέλιξη της σταδιοδρομίας του Pere σε εξειδικευμένη θέση εργασίας

Όταν ο Pere ολοκλήρωσε τη μαθητεία του το 2019, η εταιρεία του πρόσφερε την ευκαιρία να προωθήσει την καριέρα του παρέχοντάς του κατάρτιση στην ειδικότητα της εφοδιαστικής αποθήκης. Ο Pere αναγνωρίζει τη σημαντική εξέλιξη της σταδιοδρομίας του από τότε που μετακόμισε στη Γερμανία και ευγνωμονεί το EURES για τη στήριξη που του παρείχε. «Ευχαριστώ το EURES και την υπηρεσία ZAV. Είμαι ευγνώμων και χαίρομαι που μπόρεσα να επωφεληθώ από αυτήν την πολύτιμη ευκαιρία που μου πρόσφερε η Ευρώπη», παρατηρεί. Την εκτιμώ ιδιαίτερα και μπορώ να συστήσω τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Με την υποστήριξη του EURES, ο Pere απέκτησε νέες δεξιότητες και επαγγελματικά προσόντα. Θέλει τώρα να συνεχίσει να προοδεύει στη σταδιοδρομία του και εργάζεται για να βελτιώσει τις γλωσσικές του δεξιότητες στη γερμανική και αγγλική γλώσσα ώστε να προετοιμαστεί για περαιτέρω προκλήσεις. «Μπορώ να γίνω ακόμη καλύτερος» δηλώνει.

Αν είστε και εσείς ηλικίας 18-35 ετών και ενδιαφέρεστε να βρείτε μια ευκαιρία εργασίας ή κατάρτισης σε άλλη χώρα της ΕΕ, τη Νορβηγία ή την Ισλανδία, «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» μπορεί να σας βοηθήσει. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με έναν σύμβουλο του EURES ή επισκεφθείτε τον ιστότοπο: https://www.yourfirsteuresjob.eu/

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε συμβούλους EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Ιστορίες επιτυχίαςΝεολαία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.