Preskoči na glavno vsebino
EURES
Novice12. november 2021Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Mreža EURES v Nemčiji pripravila tematsko spletno stran za sezonske delavce

Ste državljan EU ali državljan tretje države, ki išče sezonsko delo v Nemčiji? Mreža EURES v Nemčiji je pred kratkim ustvarila novo tematsko spletno stran, ki vam bo pomagala odgovoriti na najbolj pereča vprašanja.

EURES Germany launches web page for seasonal workers
EURES

Komu je namenjena?

Namenjena je državljanom EU in državljanom tretjih držav, ki se zanimajo za sezonsko delo v Nemčiji. Na njej lahko najdejo praktične informacije o svojih pravicah in drugih pomembnih temah, kot so delovni čas, zaposlitveni pogoji, nastanitev in socialna varnost. Namen te tematske spletne strani je odgovoriti na najpogostejša vprašanja sezonskih delavcev, preden se preselijo v Nemčijo.

Zakaj je pomembno, da sezonski delavci poznajo svoje pravice?

Za sezonske delavce v Nemčiji velja nemško delovno pravo, ne glede na njihovo državo izvora. Če ljudje poznajo svoje pravice, je manj verjetno, da bodo postali žrtve nezakonitega zaposlovanja.

Katere informacije so na voljo na tej tematski spletni strani?

Stran je na voljo v angleščini in nemščini ter zajema najrazličnejše teme, kot so:

  • delovna dovoljenja;
  • plače;
  • nacionalno zavarovanje in zdravstveno zavarovanje;
  • plačani dopust;
  • podpis in prekinitev pogodbe o zaposlitvi.

Na novi tematski spletni strani so na voljo tudi letaki s podrobnejšimi informacijami o sezonskih delavcih iz tretjih držav (v angleščini, gruzijščini in nemščini) ter iz EU (v bolgarščini, angleščini, nemščini, poljščini in romunščini).

Oglejte si spletno stran mreže EURES v Nemčiji za sezonske delavce. Preberite več o življenju in delu v Nemčiji.

 

Sorodne povezave:

Življenje in delo: Nemčija

Sezonsko delo v Nemčiji: vaše možnosti

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Poišči Euresove svetovalce

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

Eures na Facebooku

Eures na Twitterju

Eures na LinkedInu

Teme
Zunanje novice EURESNovice s trga dela/novice mobilnosti
Povezani razdelki
Življenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.