Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2021. november 12.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

EURES Németország weboldalt indított a szezonális munkások számára

Uniós állampolgár vagy harmadik országbeli állampolgár vagy, aki szezonális munkát keres Németországban? EURES Németország nemrég új kezdőlapot indított, hogy segítséget nyújtson számodra a legfontosabb kérdéseid megválaszolásával.

EURES Germany launches web page for seasonal workers
EURES

Kinek szól ez az oldal?

A kezdőlap olyan uniós és harmadik országbeli állampolgároknak szól, akik a németországi szezonális munka iránt érdeklődnek. Ezen az oldalon gyakorlati tájékoztatást találnak a jogaikról és más fontos témákról, például a munkaidőről, szerződési feltételekről, szállásról és társadalombiztosításról. Az oldal célja választ adni a szezonális munkavállalók leggyakrabban feltett kérdéseire, mielőtt Németországba költöznének.

Miért lényeges, hogy a szezonális munkavállalók ismerjék a jogaikat?

Németországban a szezonális munkavállalók az anyaországuktól függetlenül a német munkaügyi törvény hatálya alá esnek. Ha az emberek ismerik a jogaikat, kevesebb eséllyel válnak az illegális foglalkoztatás áldozataivá.

Mi található ezen az oldalon?

Az oldal angol és német nyelven érhető el és számos témát érint, pl.:

  • munkavállalási engedély;
  • bérek;
  • nemzeti biztosítás és egészségbiztosítás;
  • fizetett szabadság;
  • munkaszerződések aláírása és felmondása;

Az oldal ezen kívül részletesebb információkat tartalmaz a harmadik országbeli szezonális munkavállalókról (angol, grúz és német nyelven), valamint uniós állampolgárokról (bolgár, angol, német, lengyel és román nyelven).

Tájékozódj az EURES oldalon, Németország szezonális munkavállalók részére tájékoztatást nyújtó kezdőoldalán. További tájékoztatást találsz azÉlet és munka Németországbantémában.

 

Kapcsolódó linkek:

Élet és munka Németország

Szezonális munka Németországban: Az Ön lehetőségei

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebook-on

Az EURES a Twitter-en

Az EURES a LinkedIn-en

Témák
Külső EURES hírekMunkaerőpiaci hírek/mobilitási hírek
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.