Direct la conținutul principal
EURES
Știre24 octombrie 2017Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Este rândul Estoniei să strălucească: țara va deține președinția UE

În această toamnă și iarnă, toată atenția este îndreptată către Estonia, țara care deține președinția Consiliului UE.

Estonia’s turn to shine as it hosts EU presidency
EURES Estonia

Acesta nu este doar o șansă pentru Estonia de a-și etala cultura în fața statelor membre partenere, ci și o oportunitate de a atrage în țară solicitanți de locuri de muncă și a promova serviciile pe care le poate oferi EURES celor care caută de lucru în străinătate.

Una dintre principalele modalități prin care EURES Estonia reușește acest lucru este un târg al locurilor de muncă la fața locului derulat la Tallinn în data de 7 noiembrie. Se preconizează prezența a peste 90 de angajatori locali și străini și a circa 5 000 de vizitatori. Și-au confirmat deja participarea angajatori din Norvegia, Germania și Republica Cehă, dornici să recruteze forță de muncă din Estonia.

Evenimentul este cel mai mare târg al locurilor de muncă din țară și va avea loc în Creative Hub din Tallinn, unde se desfășoară toate reuniunile oficiale organizate cu ocazia președinției. De asemenea, vor avea loc pe durata târgului seminare pentru angajatori naționali, în cadrul inițiativei Ziua angajatorilor europeni, organizate de Rețeaua europeană a serviciilor publice de ocupare a forței de muncă (SPOFM).

Faptul de a lucra în Estonia prezintă numeroase avantaje, potrivit coordonatoarei naționale a EURES, Marta Traks. „Oamenii care vin din alte țări și se mută în Estonia pentru a lucra consideră că principala atracție o reprezintă ierarhia sa organizatorică compactă care permite avansarea mai rapidă în carieră decât în alte țări”, spune aceasta. „Angajaților tineri li se oferă posibilitatea de a conduce, iar contribuțiile personalului sunt remarcate și recompensate.”

În afara locului de muncă, țara are multe de oferit, adaugă ea. „Există foarte mult aer curat, alimente proaspete și un spațiu rural generos. Oameni dintr-o varietate de medii culturale afirmă că au o viață confortabilă aici. Cu toate că este o țară mică, poți întotdeauna să participi la excelente spectacole și expoziții. Nu simți niciodată că timpul stă pe loc.”

În cadrul președinției, țara organizează o serie de evenimente asociate migrației.  De exemplu, în septembrie, universitatea din Tallinn a găzduit o conferință intitulată UE în cursa mondială pentru talente: provocări și soluții pentru consolidarea competitivității UE, organizată de punctul de contact național eston pentru Rețeaua europeană de migrație.

Această conferință este o platformă unică ce reunește actori-cheie din domeniul migrației legale din Europa, inclusiv factori de decizie din statele membre ale UE, Comisia Europeană, Parlamentul European, puncte de contact naționale ale REM, organizații interguvernamentale, ONG-uri, sectorul privat și publicul larg.

 

Linkuri conexe:

Cel mai mare târg al locurilor de muncă din Estonia, cu 5 000 de aspiranți la un loc de muncă

Tallinn Creative Hub este un centru de creație din inima orașului Tallinn.

Președinția estonă a Consiliului Uniunii Europene

Inițiativa Ziua angajatorilor europeni

Rețeaua serviciilor publice de ocupare a forței de muncă (SPFOM)

O prezentare video a Estoniei înainte ca țara să găzduiască pentru prima dată președinția Uniunii Europene

Conferință: UE în cursa mondială pentru talente: provocări și soluții pentru consolidarea competitivității UE

Rețeaua europeană de migrație

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

EURES pe Google+

Teme
Afaceri / AntreprenoriatCele mai bune practici EURESformare EURESPărțile interesate externeȘtiri interne EURESȘtiri/rapoarte/statisticiTendințe de recrutareRețelele de socializareTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.