Direct naar de inhoud
EURES
Nieuwsartikel24 oktober 2017Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Nu is het de beurt aan Estland om te schitteren als voorzitter van de EU

Als voorzitter van de Raad van de Europese Unie staat Estland deze herfst en winter in het middelpunt van de belangstelling.

Estonia’s turn to shine as it hosts EU presidency
EURES Estonia

Dit is niet alleen een goede gelegenheid voor Estland om de andere lidstaten te laten kennismaken met zijn cultuur, maar ook een kans om werkzoekenden aan te trekken en de diensten van EURES te promoten bij werkzoekenden die in het buitenland willen gaan werken.

EURES Estland doet dit onder meer via een jobbeurs in Tallinn op 7 november. Naar verwachting zullen ruim 90 plaatselijke en buitenlandse werkgevers aan de jobbeurs deelnemen en er worden ca. 5.000 bezoekers verwacht. Werkgevers uit Noorwegen, Duitsland en Tsjechië hebben al toegezegd te komen; zij willen immers graag werkzoekenden uit Estland aantrekken.

Dit evenement, de grootste jobbeurs van het land, wordt gehouden in het Cultureel Centrum in Tallinn. Dit is ook de plek waar alle officiële bijeenkomsten tijdens het voorzitterschap worden gehouden. Tijdens de jobbeurs zijn er ook seminars voor nationale werkgevers als onderdeel van de Europese Werkgeversdag, die wordt georganiseerd door het Europees netwerk van openbare diensten voor arbeidsvoorziening.

Volgens de nationale EURES-coördinator Marta Traks heeft werken in Estland tal van voordelen. “Mensen die voor hun werk vanuit andere landen naar Estland verhuizen zijn vooral positief over de compacte organisatorische hiërarchie in Estland. Daardoor kun je in Estland immers sneller carrière maken dan in andere landen,” vertelt Marta. “Jonge werknemers krijgen de kans leidinggevende functies te bekleden, en inbreng van personeel wordt opgemerkt en beloond.”

Ze voegt hieraan toe dat het land ook buiten het werk veel te bieden heeft. “Er is veel frisse lucht, vers voedsel en er is enorm veel ruimte op het platteland. Mensen voelen zich hier snel op hun gemak, ongeacht hun culturele achtergrond. Estland mag dan een klein land zijn, er is altijd van alles te doen op cultureel gebied. Je verveelt je hier nooit.”

Tijdens het voorzitterschap organiseert Estland nog een aantal andere evenementen over migratie. In september is er op de universiteit van Tallinn bijvoorbeeld een conferentie gehouden onder de naam De EU in de wereldwijde jacht op talent: Uitdagingen en oplossingen bij het versterken van het concurrentievermogen van de EU. Deze conferentie werd georganiseerd door het Estlandse nationale contactpunt van het Europees Migratienetwerk.

Deze conferentie is een uniek platform dat de belangrijkste stakeholders op het gebied van legale migratie in Europa samenbrengt, met inbegrip van beleidsmakers uit de lidstaten van de EU, de Europese Commissie, het Europees Parlement en de nationale contactpunten van het Europees Migratienetwerk, en intergouvernementele organisaties, niet-gouvernementele organisaties, de particuliere sector en burgers.

 

Verwante links:

Grootste jobbeurs van Estland wordt bezocht door 5.000 werkzoekenden

Het Cultureel Centrum van Tallinn is een centrum voor creativiteit in het hart van Tallinn.

Estlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie

Europese Werkgeversdag

Europees netwerk van openbare diensten voor arbeidsvoorziening

Een video-introductie van Estland voorafgaand aan Estlands eerste voorzitterschap van de Europese Unie

Conferentie: De EU in de wereldwijde jacht op talent: Uitdagingen en oplossingen bij het versterken van het concurrentievermogen van de EU

Europees Migratienetwerk

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Toekomstige online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

EURES op Google+

Onderwerpen
Bedrijf/OndernemerschapEURES beste praktijkenEURES-trainingExterne stakeholdersIntern EURES-nieuwsNieuws/rapporten/statistiekenWervingstrendsSociale mediaJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Leven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.