Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2017. október 24.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Az EU elnökségének átvételével most Észtország lesz a középpontban

Idén ősszel és télen a reflektorfényben Észtország fog állni, mivel átveszi az EU Tanács elnökségét.

Estonia’s turn to shine as it hosts EU presidency
EURES Estonia

Amellett, hogy Észtország számára lehetőség nyílik arra, hogy bemutassa kultúráját a többi tagállamnak, ez arra is alkalom, hogy az országba álláskeresőket vonzzon és népszerűsítse azokat a szolgáltatásokat, amelyeket az EURES szolgálatok a külföldön munkát keresők részére nyújtani tudnak.

Az EURES Észtország ezt főként a november 7-én Tallinnban megrendezésre kerülő helyszíni állásbörzével teszi. Több mint 90 helyi és tengerentúli munkáltató, valamint hozzávetőlegesen 5 000 látogató részvételére számítanak. Norvégiából, Németországból és a Cseh Köztársaságból származó munkáltatók már megerősítették részvételüket, mivel Észtországból kívánnak álláskeresőket toborozni.

Ez az esemény az ország legnagyobb állásbörzéje és annak az a tallinni Creative Hub ad helyet, amely az elnökség alatt az összes hivatalos találkozó helyszíne is lesz. A börze alatt az Európai munkáltatók napja kezdeményezéskeretében a tagállami munkáltatók részére szemináriumokat is tartanak majd, amelyeket Az állami foglalkoztatási szolgálatok európai hálózata szervez.

Marta Traks nemzeti EURES koordinátor szerint az észtországi munkavállalás számos előnnyel jár. „A más országokból munkavállalás miatt Észtországba költözők szerint a legfőbb vonzerő a kompakt szervezeti hierarchia, amely más országokhoz képest gyorsabb előmenetelt tesz lehetővé a ranglétrán” – mondja. „A fiatal munkavállalók lehetőséget kapnak a vezetésre, míg a személyzet tagjai által teljesített hozzájárulást figyelembe veszik és jutalmazzák.”

Hozzáteszi, hogy az ország a munkahelyen kívül is sokat nyújt. „Friss a levegő, frissek az ételek és az ország kiterjedt vidéki környezetet kínál. Saját bevallásuk szerint a különböző kulturális háttérrel rendelkező személyek szeretnek itt lakni. Bár az ország kicsi, mindig vannak nagyszerű koncertek és kiállítások. Soha nem érzed azt, hogy megállt az idő.”

Az elnökség ideje alatt az ország számos más, a migrációhoz kapcsolódó eseményt szervez. Például szeptemberben a tallinni egyetem helyt adottAz EU a tehetségekért folytatott globális versenyben: kihívások és megoldások az EU versenyképességének fokozása terén, konferenciának, amelyet az Európai Migrációs Hálózat észtországi nemzeti kapcsolattartó pontja szervezett.

A konferencia egyedülálló platformot biztosít az európai legális migráció kérdésében érdekelt legfontosabb felek, köztük az EU tagállamok döntéshozói, az Európai Bizottság, az Európai Parlament, az EMH nemzeti kapcsolattartó pontjai, a kormányközi szervezetek, a nem kormányzati szervezetek, a magánszféra és a közszféra találkozására.

 

Kapcsolódó linkek:

A legnagyobb észtországi állásbörze 5000 helyszíni álláskeresővel

A Tallinn Creative Hub egy kreativ központ Tallinn belvárosában.

Az Európai Unió Tanácsának észt elnöksége

Európai munkáltatók napja kezdeményezés

Az állami foglalkoztatási szolgálatok európai hálózata

Észtország videós bemutatása az Európai Unió elnökségének Észtország általi első átvétele előtt

Konferencia: Az EU a tehetségekért folytatott globális versenyben: kihívások és megoldások az EU versenyképességének fokozása terén

Európai Migrációs Hálózat

 

További információk:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Az EURES a Google+-on

Témák
Üzlet / VállalkozásAz EURES legjobb gyakorlataEURES képzésKülső érintettekBelső EURES hírekHírek/jelentések/statisztikaToborzási trendekKözösségi médiaIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.