Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak24. listopada 2017.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Red je na Estoniji da zasja kao predsjedateljica EU-a

Ovu jesen i zimu u središtu pažnje je Estonija, nova predsjedateljica Vijeća EU-a.

Estonia’s turn to shine as it hosts EU presidency
EURES Estonia

Estonija ima priliku ne samo pohvaliti se svojom kulturom pred drugim državama članicama, nego i mogućnost privlačenja tražitelja posla i promicanja usluga koje EURES nudi onima koji traže zaposlenje u inozemstvu.

Jedan od glavnih načina na koji EURES u Estoniji to čini jest održavanje sajma poslova 7. studenog u Tallinnu. Očekuje se sudjelovanje više od 90 poslodavaca iz zemlje i inozemstva i otprilike 5 000 posjetitelja. Poslodavci iz Norveške, Njemačke i Češke Republike već su potvrdili sudjelovanje i nadaju se da će zaposliti tražitelje posla iz Estonije.

Riječ je o najvećem sajmu poslova u Estoniji, koji će se održati u centru Creative Hub u Tallinnu, mjestu održavanja svih službenih sastanaka za vrijeme predsjedanja Vijećem. Za vrijeme trajanja sajma poslova također će se održavati seminari za nacionalne poslodavce u okviru Europske inicijative za poslodavce koju organizira  
Europska mreža javnih službi za zapošljavanje

Prema nacionalnoj koordinatorici EURES-a Marti Traks, brojne su pogodnosti rada u Estoniji. „Osobe koje dolaze iz drugih zemalja smatraju da je zapošljavanje u Estoniji privlačno ponajprije zbog kompaktne organizacijske hijerarhije, koja u odnosu na druge zemlje omogućava brži profesionalni napredak”, kazala je. „Mladi zaposlenici imaju mogućnosti preuzimanja vodstva, a doprinosi članova osoblja uzimaju se u obzir i nagrađuju.”

Mnoge se stvari nude izvan radnog mjesta, dodaje. „Svježeg zraka, svježe hrane i prostrane prirode ima u izobilju. Osobe različitog kulturnog podrijetla kažu da im je život ovdje ugodan. Unatoč tomu što je zemlja mala, uvijek su vam na raspolaganju odlična događanja i izložbe. Nikada nemate osjećaj da je vrijeme stalo.”

Tijekom predsjedanja Vijećem, Estonija organizira brojna druga događanja povezana s migracijama. Primjerice, u rujnu je sveučilište u Tallinnu bilo domaćin konferencije pod nazivom EU u globalnoj utrci za talentima:izazovi i rješenja u jačanju konkurentnosti Europske unije, koju je organizirala nacionalna kontaktna središnjica za Europsku mrežu za migracije u Estoniji.

Ta je konferencija jedinstvena platforma koja okuplja ključne dionike u području zakonitih migracija u Europi, uključujući tvorce politika država članica EU-a, Europske komisije, Europskog parlamenta, nacionalne kontaktne središnjice Europske mreže za migracije, međuvladine organizacije, nevladine organizacije, privatni sektor i javnost.

 

Korisne poveznice:

Najveći sajam poslova u Estoniji, 5 000 tražitelja poslova na lokaciji

Creative Hub u Tallinnu centar je kreativnih događanja u srcu grada.

Estonsko predsjedanje Vijećem Europske unije

Europska inicijativa za poslodavce

Europska mreža javnih službi za zapošljavanje

Video snimka kojom se predstavlja Estonija prije prvog estonskog predsjedanja Vijećem Europske unije

Konferencija: EU u globalnoj utrci za talentima:izazovi i rješenja u jačanju konkurentnosti Europske unije

Europska mreža za migracije

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnikaEURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama EURES-a

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

EURES na portalu Google+

Teme
Posao /PoduzetništvoNajbolja praksa EURES-aEURES obukaVanjski dioniciInterne vijesti EURES-aVijesti/izvješća/statistikeTrendovi zapošljavanjaDruštveni medijiMladost
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.