Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο24 Οκτωβρίου 2017Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Στο προσκήνιο της δημοσιότητας η Εσθονία, καθώς ασκεί την προεδρία της ΕΕ

Φέτος το φθινόπωρο και τον χειμώνα η προσοχή στρέφεται στην Εσθονία, καθώς η χώρα ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Estonia’s turn to shine as it hosts EU presidency
EURES Estonia

Αυτό δεν δίνει απλώς τη δυνατότητα στην Εσθονία να επιδείξει τον πολιτισμό της στα άλλα κράτη μέλη, αλλά είναι και μια ευκαιρία να προσελκύσει άτομα που αναζητούν εργασία στη χώρα και να προωθήσει τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει το δίκτυο EURES σε όσους αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Ένας από τους βασικούς τρόπους για να το επιτύχει αυτό το δίκτυο EURES Εσθονίας είναι μέσω μιας επιτόπιας έκθεσης για την απασχόληση που διοργανώνεται στο Ταλίν στις 7 Νοεμβρίου. Αναμένεται να συμμετέχουν σε αυτήν περισσότεροι από 90 εργοδότες από την Εσθονία και από άλλες χώρες και περίπου 5.000 επισκέπτες. Εργοδότες από τη Νορβηγία, τη Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, καθώς επιθυμούν να προσλάβουν άτομα που αναζητούν εργασία από την Εσθονία.

Η εκδήλωση είναι η μεγαλύτερη έκθεση για την απασχόληση που διοργανώνει η χώρα και θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο  Creative Hub στο Ταλίν, όπου διοργανώνονται όλες οι επίσημες συναντήσεις κατά τη διάρκεια της προεδρίας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν επίσης σεμινάρια για τους Εσθονούς εργοδότες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ευρωπαϊκής ημέρας εργοδοτών, που διοργανώνονται από το ευρωπαϊκό δίκτυο δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης (PES).

Η εργασία στην Εσθονία έχει πολλαπλά οφέλη, σύμφωνα με την εθνική συντονίστρια του δικτύου EURES, Marta Traks. «Οι άνθρωποι που μετακινούνται στην Εσθονία από άλλες χώρες για να εργαστούν θεωρούν ότι ο κύριος παράγοντας έλξης είναι η συμπαγής οργάνωση της ιεραρχίας, η οποία τους επιτρέπει να ανελιχθούν επαγγελματικά γρηγορότερα από ό,τι σε άλλες χώρες», αναφέρει. «Παρέχονται ευκαιρίες στους εργαζόμενους νέους να αναλάβουν ηγετικές θέσεις ενώ η εργασία του προσωπικού αναγνωρίζεται και ανταμείβεται».

Προσθέτει επίσης ότι εκτός του χώρου εργασίας, η χώρα έχει πολλά να προσφέρει. «Υπάρχει άφθονος καθαρός αέρας, φρέσκο φαγητό και μεγάλες εκτάσεις υπαίθρου. Άτομα με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές δηλώνουν ότι αισθάνονται άνετα να ζουν εδώ. Παρά το μικρό μέγεθος της χώρας, υπάρχουν πάντα μεγάλες συναυλίες και εκθέσεις που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει. Ποτέ δεν αισθάνεσαι ότι έχεις πέσεις σε αδράνεια».

Στη χώρα θα διοργανωθούν και αρκετές άλλες εκδηλώσεις που συνδέονται με τη μετανάστευση, κατά τη διάρκεια της προεδρίας. Τον Σεπτέμβριο, για παράδειγμα, το πανεπιστήμιο του Ταλίν φιλοξένησε μια διάσκεψη με τίτλο Η ΕΕ στον παγκόσμιο αγώνα ταχύτητας για την αναζήτηση ταλέντων: προκλήσεις και λύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, που διοργανώθηκε από το εθνικό σημείο επαφής της Εσθονίας για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης.

Η διάσκεψη αυτή αποτελεί μια μοναδική πλατφόρμα, η οποία συγκεντρώνει τους κύριους ενδιαφερόμενους φορείς από τον τομέα της νόμιμης μετανάστευσης στην Ευρώπη, στους οποίους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πολιτικοί ιθύνοντες από τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα εθνικά σημεία επαφής του ΕΔΜ, διακυβερνητικοί οργανισμοί, ΜΚΟ, ο ιδιωτικός τομέας και το ευρύ κοινό.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Η μεγαλύτερη έκθεση για την απασχόληση στην Εσθονία με 5.000 άτομα που αναζητούν εργασία επιτόπου

Το Tallinn Creative Hub είναι ένα κέντρο δημιουργικών δραστηριοτήτων στην καρδιά του Ταλίν.

Εσθονική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Εργοδοτών

Ευρωπαϊκό δίκτυο δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης (ΔΥΑ)

Εισαγωγικό βίντεο για την Εσθονία, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά

Διάσκεψη: Η ΕΕ στον παγκόσμιο αγώνα ταχύτητας για την αναζήτηση ταλέντων: προκλήσεις και λύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζήτηση συμβούλων  EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

Λεπτομέρειες

Θέματα
Επιχειρήσεις /Επιχειρηματικότηταβέλτιστη πρακτική EURESκατάρτιση EURESΕξωτερικοί ενδιαφερόμενοιΕσωτερικά νέα του EURESΕιδήσεις / αναφορές / στατιστικά στοιχείαΤάσεις προσλήψεωνΜέσα κοινωνικής δικτύωσηςΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Διαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.