Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel24. oktober 2017Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Estlands tur til at brillere, mens det har EU-formandskabet

Der er fokus på Estland dette efterår og denne vinter, hvor landet har formandskabet for Rådet for Den Europæiske Union.

Estonia’s turn to shine as it hosts EU presidency
EURES Estonia

Det giver Estland mulighed for at vise sin kultur til andre medlemsstater, og det er samtidig en lejlighed til at tiltrække jobsøgende til landet og orientere om, hvad EURES kan tilbyde dem, der søger arbejde i udlandet.

Dette gør EURES Estland bl.a. ved en jobmesse i Tallinn den 7. november. EURES Estland forventer her deltagelse af mere end 90 lokale og udenlandske arbejdsgivere og omkring 5 000 besøgende. Arbejdsgivere fra Norge, Tyskland og Tjekkiet har allerede bekræftet deres deltagelse, da de er på udkig efter jobsøgende fra Estland.

Arrangementet, der er landets største jobmesse, afholdes i Creative Hub i Tallinn, hvor alle officielle møder under formandskabet finder sted. Under messen vil der også være seminarer for nationale arbejdsgivere som led i Den europæiske dag for arbejdsgivere, som er et initiativ arrangeret af Det europæiske netværk af offentlige arbejdsformidlinger (PES).

Der er mange fordele ved at arbejde i Estland ifølge den nationale EURES-koordinator Marta Traks. "For dem, der flytter til Estland fra andre lande for at arbejde, er hovedincitamentet organisationernes flade hierarki, der giver mulighed for hurtigere at stige i graderne end i andre lande," siger hun. "Unge ansatte får mulighed for at blive ledere, og medarbejdernes indsats bliver bemærket og belønnet."

Landet har meget at tilbyde uden for arbejdspladsen, tilføjer hun. "Der er masser af frisk luft, friske fødevarer og et vidtstrakt landskab med god plads. Folk med forskellig kulturel baggrund siger, at de er veltilpasse med at bo her. Trods landets lille størrelse kan man altid komme til gode koncerter og udstillinger. Man synes aldrig tiden står stille."

Landet afholder under formandskabet en række andre arrangementer, der er relateret til migration. I september var universitetet i Tallinn f.eks. vært for konferencen EU i den globale jagt på talenter: Udfordringer og løsninger til styrkelse af EU's konkurrenceevne, der blev afholdt af det nationale estiske kontaktpunkt for Det Europæiske Migrationsnetværk.

Denne konference er en unik platform, der samler de vigtigste interessenter inden for lovlig migration i Europa, herunder politikere fra EU-medlemsstaterne, Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet, Det Europæiske Migrationsnetværks nationale kontaktpunkter, mellemstatslige organisationer, NGO'er, den private sektor og offentligheden.

 

Relevante links:

Estlands største jobmesse med 5 000 jobsøgende tilstede

Tallinn Creative Hub er et kreativt center midt i Tallinn.

Estlands formandskab for Rådet for Den Europæiske Union

Initiativet ”Den europæiske dag for arbejdsgivere”

Det europæiske netværk af offentlige arbejdsformidlinger (PES)

En introduktionsvideo til Estland forud for første gang, landet varetager formandsposten i EU

Konference: EU i den globale talentjagt: Udfordringer og løsninger til styrkelse af EU's konkurrenceevne

Det Europæiske Migrationsnetværk

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop’pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
Forretning/iværksætteriEURES bedste praksisEURES-uddannelseEksterne interessenterInterne EURES-nyhederNyheder/rapporter/statistikRekrutteringstendenserSociale medierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.